poštanska  - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Gastronomsko putovanje Gondolom, spoj tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta i internacionalne kuhinje

01/10/2025
image-gallery-item
Foto: GZS
Čajetina - Prirodne lepote Zlatibora nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a u turističkoj ponudi ove srpske planinske lepotice neizostavna je i gastronomija koja čini savršeni spoj tradiconalnih zlatiborskih specijaliteta kao i internacionalne kuhinje .

 

Ma koliko svaki restoran bio opremljen najmodernijem enterijerom i imao najljubaznije osoblje  kao što je slučaj u  Gondola Gastro Baru na Zlatiboru, malo njih bi se ovde zadržalo da hrana ne zadovoljava ukuse gostiju. Za to je zaslušan Nikola Urošević, kuvar koji ne odaje sve recepte.  

1759214570783

Foto: GZS Nikola Urošević, kuvar

„  Oni koji prvi put dolaze, žele da probaju apsolutno sve. Predjelo je obavezno i podrazumeva sir, kajmak,pršutu  i to je izbor za doručak uz neizostavnu komplet lepinju kojom su stranci zaista najviše oduševljeni.

1759214933693

Foto: GZS

 

„ Zlatiborska komplet lepinja obavezno sadrži kajmak, jaja i pretop poznatiji kao moča koja se ispušta prilikom pečenja jagnjeta ili praseta. Obično se služi uz kiselo mleko,a dodaje je se jos jedan sastojak koji je tajna pa će ostati  tajna“, kaže Nikola Urošević.

1759214967161

Foto: GZS

 

Pored domaće, ovde se spremaju i internacionalna jela po čemu se ovaj restoran mapirao na vrh lestvice gastronomske ponude Zlatibora.

1759215047214

Foto: GZS

 

„ Naša domaća kuhinja ima dosta kuvanih jela , dok je internacionalna bazirana na paste, rižota i pice. Naša hrana i drvoseču drži sitim ceo dan, dok je internacionalna dosta  laganija“, kaže Nikola.

1759215075061

Foto: GZS, Katarina Savin, menadžer restorana Gondola Gastro bar


Na ovom jedinstvenom mestu gosti mogu probati tradicionalna srpska jela,koja se i spremaju od namirnica isključivo proizvedenih sa ovog podneblja. Sir, kajmak i svi suvomesnati proizvodi koji su kvalitetom prepoznatljivi kao zlatiborski, kompletno povrće i voće, kao i sve vrste mesa „, kaže Katarina Savin, menadžer restorana Gondola Gastro bar.Ono što iznenadjuje jeste izbor hrane za koju se opredeljuju gosti.

1759215146554

Foto: GZS


„ Verovali ili ne, za tradicionalnu domaću hranu najčešće se opredeljuju stranci. Oni žele da probaju zlatiborski sir, kajmak, pečenje, jagnjetinu ispod sača, pršutu  i ćevape. Oduševljeni su projom kao i zlatiborskom zapečenom lepinjom. Kada je reč o domaćim gostima, oni se odlučuju za bifteke, paste i pice“ dodaje Katarina Savin, menadžer restorana Gastro bar.
Da je upravo zvezda vodilja u poslovanju ovog neobičnog restorana bila spoj tradionalne srpske hrane i internacionalne kuhinje potvrdjuje jedan od vlasnika ovog jedinstvenog objekta , Željko Perendić.

1759215184003

Foto: GZS

 

„ Ne možete samo enterijerom privući goste. Iako je uredjen u futurističkom stilu, ambijent koji pružamo omogućava svakom gostu udobnost, a hranom da se osećaju kao da su kod svoje kuće. Želeli smo da spojimo naizgled nespojivo, tradicionalnu srpsku hranu sa internacionalnom kuhinjom i verujete da smo i sami iznenadjeni činjenicom da je to dobitna kombinacija“, kaže Perendić.

1759215230556

Foto: GZS

Gastronomija je neizostavna u turističkoj ponudi Zlatibora, a spoj tradiconalne zlatiborske hrane i internacionalne kuhinje na ovoj srpskoj planinskoj lepotici  jedinstveni je doživljaj  u  Gondola Gastro baru.

 

 

 

GZS

 

1759215258439

Čajetina Zlatibor hrana gastronomija ponuda turizam

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar

Dodaj sliku

image-gallery
|
Dodaj linkclose
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika matis

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.