Ma koliko svaki restoran bio opremljen najmodernijem enterijerom i imao najljubaznije osoblje kao što je slučaj u Gondola Gastro Baru na Zlatiboru, malo njih bi se ovde zadržalo da hrana ne zadovoljava ukuse gostiju. Za to je zaslušan Nikola Urošević, kuvar koji ne odaje sve recepte.
Foto: GZS Nikola Urošević, kuvar
„ Oni koji prvi put dolaze, žele da probaju apsolutno sve. Predjelo je obavezno i podrazumeva sir, kajmak,pršutu i to je izbor za doručak uz neizostavnu komplet lepinju kojom su stranci zaista najviše oduševljeni.
Foto: GZS
„ Zlatiborska komplet lepinja obavezno sadrži kajmak, jaja i pretop poznatiji kao moča koja se ispušta prilikom pečenja jagnjeta ili praseta. Obično se služi uz kiselo mleko,a dodaje je se jos jedan sastojak koji je tajna pa će ostati tajna“, kaže Nikola Urošević.
Foto: GZS
Pored domaće, ovde se spremaju i internacionalna jela po čemu se ovaj restoran mapirao na vrh lestvice gastronomske ponude Zlatibora.
Foto: GZS
„ Naša domaća kuhinja ima dosta kuvanih jela , dok je internacionalna bazirana na paste, rižota i pice. Naša hrana i drvoseču drži sitim ceo dan, dok je internacionalna dosta laganija“, kaže Nikola.
Foto: GZS, Katarina Savin, menadžer restorana Gondola Gastro bar
Na ovom jedinstvenom mestu gosti mogu probati tradicionalna srpska jela,koja se i spremaju od namirnica isključivo proizvedenih sa ovog podneblja. Sir, kajmak i svi suvomesnati proizvodi koji su kvalitetom prepoznatljivi kao zlatiborski, kompletno povrće i voće, kao i sve vrste mesa „, kaže Katarina Savin, menadžer restorana Gondola Gastro bar.Ono što iznenadjuje jeste izbor hrane za koju se opredeljuju gosti.
Foto: GZS
„ Verovali ili ne, za tradicionalnu domaću hranu najčešće se opredeljuju stranci. Oni žele da probaju zlatiborski sir, kajmak, pečenje, jagnjetinu ispod sača, pršutu i ćevape. Oduševljeni su projom kao i zlatiborskom zapečenom lepinjom. Kada je reč o domaćim gostima, oni se odlučuju za bifteke, paste i pice“ dodaje Katarina Savin, menadžer restorana Gastro bar.
Da je upravo zvezda vodilja u poslovanju ovog neobičnog restorana bila spoj tradionalne srpske hrane i internacionalne kuhinje potvrdjuje jedan od vlasnika ovog jedinstvenog objekta , Željko Perendić.
Foto: GZS
„ Ne možete samo enterijerom privući goste. Iako je uredjen u futurističkom stilu, ambijent koji pružamo omogućava svakom gostu udobnost, a hranom da se osećaju kao da su kod svoje kuće. Želeli smo da spojimo naizgled nespojivo, tradicionalnu srpsku hranu sa internacionalnom kuhinjom i verujete da smo i sami iznenadjeni činjenicom da je to dobitna kombinacija“, kaže Perendić.
Foto: GZS
Gastronomija je neizostavna u turističkoj ponudi Zlatibora, a spoj tradiconalne zlatiborske hrane i internacionalne kuhinje na ovoj srpskoj planinskoj lepotici jedinstveni je doživljaj u Gondola Gastro baru.
GZS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.