Predrag Marinković, vlasnik pečenjare „Marinković” u Parmencu kaže da se slavska trpeza pored glavnih obeležja ne može zamisliti ni bez pečenja.
Predrag Marinković, vlasnik pečenjare „Marinković” iz Parmenca, foto: 4N Studio
„Velika je potražnja ove jeseni za pečenjem, so bzirom da je većina slava bila mrsna, mi se trudimo da ispoštujemo naše mušterije, da odradimo sve kvalitetno I na najbolji mogući način. Sutra je Aranđelovdan, koji je jedan od većih slava i mi već naše peći ovde ne gasimo nekih tri do četiri dana, što znači da je potražnja za pečenjem dobra”, rekao je Predrag Marinković, vlasnik pečenjare „Marinković” iz Parmenca.
Uključenje iz pečenjare „Marinković” emitovano u emisiji „Želim da ti kažem” na B92 televiziji
On je rekao da se cena žive mere prasadi do 400 dinara, dok su jagnjad oko 500 dinara.
„Što se tiče pečenja, to je šaroliko. Kod mene je 2000 prasetina, dok je 2700 jagnjetina. Slavci, odnosno ljudi koji slave većinom potražuju prasetinu, što je tipično za naš kraj, međutim, često se dešava kad se ode na slavu svi birkamo više jagnjetinu”, rekao je Marinković.
Vredni zaposleni u pečenjari „Marinković” u Parmencu, foto: 4N Studio
Dakle, mrsna slavaska trpeza, posebno u čačanskom kraju ne može se zamisliti bez prasećeg pečenja.
GZS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
+381 60 5000 150, +381 032 347 001
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2024. Sva prava zadržana.