Историјски тренутак, званично почели радови на обилазници око Ужица, вредност радова 29, 8 милиона евра 


Vučić danas na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, gost na prijemu kod Makrona              OO SNS Ivanjica: Podrška Aleksandru Vučiću za svaki korak napred, za jaku i stabilnu državu              Čačanski naprednjaci osudili pretnje Vučiću iznete na društvenim mrežama              Sabor frulaša Srbije „Oj Moravo”, 37. po redu, održaće se sutra i u nedelju u Prislonici.              Prosečna neto zarada u maju u Moravičkom okrugu iznosila je 86.195 dinara              Olimpijske igre u Parizu, 33. po redu, svečano će biti otvorene večeras od 19.30 sati              Vikend će biti u znaku toplog vremena, ali će biti par stepeni toplije              Vučić najavio povećanje minimalne zarade             

 
Историјски тренутак, званично почели радови на обилазници око Ужица, вредност радова 29, 8 милиона евра
Trenutno na sajtu: 299       |       Podeli:
18.03.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Још један историјски дан за регион Западне Србије. Дугочекани и дугонајављивани
Почела градња обилазнице око Ужица, Фото: РИНА

радови на пројекту обилазнице око града на Ђетини, која ће спојити Ужице са Бајином Баштом, а даље са Републиком Српском започети су данас, чиме сан многих генерација западне Србије, а и шире, ускоро постаје јава.

Изградња обилазнице, дужине око 4,85 километара и вредности од 29,8 милиона евра представљаће везу између државног пута Ужице – Златибор са путем Ужице – Kадињача – Бајина Башта.

Фото: РИНА

На новој деоници биће и мост преко реке Ђетиње дужине око 252 метра која представља градитељски подухват назван капија Западне Србије.

Данас започети радови су припремни радови и не захтевају већи број радника као и механизације, објаснила је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић на отварању радова.

Она је казала како не сумња да ће кинески извођач радова испоштовати планирану динамику и да ће све бити окончано за две и по године.

„Ово је пројекат на који чекамо деценијама и важан је за све становнике не само Ужица него и Златиборског округа. Обилазница ће убрзати ток саобраћаја, смањити гужве, а биће и смањено аеро-загађење у самом граду Ужицу”, казала је градоначелница тог града др Јелена Раковић Радовијевић.

Посебно је захвалила свима који су омогућили да радови крену данас и који су од старта учествовали у реализацији пројекта.

Извођач радова је реномирана кинеска компанија "Power Construction Corporation of China Limited", а представник те компаније Слободан Божовић навео је да деоница изгледа наизглед кратка, али да је у питању огроман инжењерски подухват.

Фото: РИНА

„Мост преко реке Ђетиње биће један од најзахтевнијих и највећих подухвата на читавој територији Западне Србије. Могу слободно да кажем, будући украс за град Ужице. Нећемо дозволити могућност за непредвиђене околности и настојаћемо да предупредимо могуће неповољне околности и завршимо све у планираном року. Обилазница има огроман значај за све становнике овог краја”, рекао је Божовић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић недавно боравио у Ужицу и казао да ће нова обилазница поспешити урбанистички развој, повећати безбедност саобраћаја и значајно смањити аеро - загађење.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice obilaznica gradnja znacaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 165.879.918 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)