Цена сахране у унутрашњости пет пута мања него у Београду 



 
Цена сахране у унутрашњости пет пута мања него у Београду
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
08.03.2020 | 1 коментар(а)



Чачак – Цена сахране за непуних десет година скочила је чак шест пута. Међутим, видне разлике ипак постоје у количини
Цена сахране у Чачку пет пута мања него у Београду, фото: РИНА

новца који треба да издвојите за испраћај на онај свет и по свему судећи, бар кад је то у питању, исплати се живети у унутрашњости Србије. Јер, док покојника у Београду не можете сахранити без хиљаду евра, у Чачку вам је потребно само двеста.

 

“У тај основни пакет спадају сандук, крст, слова на крсту и свећа. Уколико се поштују стари обичаји, онда се у сандук стављају и огледало, марама и чешаљ. Цена сандука се креће од десет хиљада динара, а зависи од материјала од ког је направљен као и од његове масивности”, рекла је Кристина Нешовић, власница погребне опреме “Помен” у Чачку.

 Кристина Нешовић, власница погребне опреме “Помен” у Чачку, фото: РИНА

Иако је цена сахране у унутрашњости доста нижа него у престоници, ипак може достићи и поприлично високе цифре, а све у зависности од платежне моћи купца. Често се може чути од старијих како “чувају паре за сахрану”, јер своје потомке не желе да излажу великом трошку, а неки од њих отплате ја за живота и то на – рате.

 

“Ово је изуезтно тежак посао и неопходно је показати максималну одговорност, озбиљност, професионалност, али и емпатију. Врло чести су случајеви кад погребну опрему дајемо на рате, трудимо се да изађемо у сустрет људима који проживљавају изузетно тешке тренутке. Некад кад проценимо да је породица у изузетно тешкој материјалној ситуацији наше услуге не наплаћујемо”, каже Кристина Нешовић.

 Цена сандука зависи од материјала и масивности, фото: РИНА

За оне који ипак желе да на онај свет оду што квалитетније и луксузније, такође је понуда у чачанским продавницама погребне опреме изузетно разноврсна. Свакако предњаче ексклузивно уређени саркофази, чија цена достиже висину и од неколико хиљада евра, а према речима продаваца у њима се најчешће сахрањују богати бизнисмени.

 

ГЗС/ РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sahrana cena unutrasnjost beograd cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Rale

    To nije tacno. U Cacku vam treba 1000 a u Bg 3000 evra. Ne postoji oprema za pokojnika jeftinija od 300 eura I na tu cenu treba dodati iznos za popa I grobnicu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.713.615 посета
    Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)