Јежевчанке успешно организовале "Качамакијаду" 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Јежевчанке успешно организовале "Качамакијаду"
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
03.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У чачанском селу Јежевица одржана трећа по реду "Качамакијада"
Фото: ГЗС

Поред бројних учесника у прављењу качамака, организован је богат културно - уметнички програм, где су најпре наступали најмлађи, као и такмичење у вишебоју, у организацији Удружења Евгенија.

Најмалађи учесници у културно уметничком програму "Качамакијаде", фото: ГЗС

Поред удружења жена из Београда, Ариља и Драгчева, гошће су биле и Младена Гојковић и чланице Удружења "Српски јелек", које су се и побратимиле са женема из "Евгеније".

Удружења "Евгенија" и "Српски јелек", фото: ГЗС

Наташа Вујашевић испред Удружења "Евгенија", рекла је за Глас западне Србије да је изузетно поносна на своје чланице што су успеле, да по трећи пут организују ову једиснтвену манифестацију која има за циљ промоцију села и враћање људи својим коренима и огњиштима.

"Качамакијада 2021" у Јежевици, фото: ГЗС

"Овде су нам гости скоро из целе Србије по неко, имамо чак људи из Босне и региона, не у великом броју, али свакако уз поштовање свих епидемиолошких мера, у чему нам је значајно помогла и једина туристичка агенција са села "Лазена" који су нас промовисали где год да су путовали. Организовали смо и садржајан културно - уметнички програм, максимално смо укључили и децу да у њему учествују, а и науче неке ставри које на жалост падају у заборав, а без којих ми нисмо могли да одрастемо", закључила је Наташа Вујашевић.

"Качамакијада 2021" у Јежевици, фото: ГЗС

На "Качамакијади", у прављењу качамака учествовали су и такмичари из Тополе "Шумадијска јаја", те је овом приликом Зоран Живановић из "Српске тоскане" за ГЗС рекао да позива све који воле Тополу да дођу на Опленачку бербу која се одржава следећег викенда.

Учесници на "Качамакијади" су и Топољани, фото: ГЗС

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kacamakijada jezevica natasa vujasevic evgenija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.202 посета
Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)