се од већине других школа по томе што својим ученицима послужује пецива од теста које се меси у њиховој кухињи. Ђаци из Заблаћа сваког дана одлазе на велики одмор где настављају своје дружење уз мирис свежег пецива.
Једини проблем је што је зграда кухиње саграђена давне 1976. године и није у идеалном стању, али из управе школе најављује да ће наредне године бити урађен пројекат за реконструкцију овог објекта.

Мирко Божовић, директор Основне школе „Владислав Петковић Дис” Заблаће, Фото: ГЗС
„Оброк на дневном нивоу кошта 80 динара, што није много у поређењу са ценама у пекарама. У нашој кухињи ученици имају прилику да поједу увек свеже пециво и уколко желе имају право на бесплатан додатак. У наредном периоду планирамо да на месту садашње кухиње изградимо нови објекат, а током наредне године би требало да буде урађен пројекат за изградњу тог објекта” рекао је директор школе Мирко Божовић.

Санела Крџић, куварица у Основној школи „Владислав Петковић Дис”, Фото: ГЗС
„У првој смени ужина је у 9 сати, а у другој у 14:15. За обе смене тесто поткувавамо два пута, захваљући чему ђацима увек послужујемо свеже оброке”, каже куварица Санела Крџић.

Александра Јоксић, ученица
„Пецива су одлична, а оно што ми се највише свиђа је пица коју нам куварица спрема. Све је увек топло и лепо за јело”, каже ученица ове школе Александра Јоксић.

Сања Спасојевић, ученица
„У кухињи ми се свиђају баш сва пецива, али највише волим пекмезаре”, јасан је избор ученице Сање Спасојевић.

Нађа Михајиловић, ученица
„Овде се храним још од вртића. Сва храна је топла и тазе и желела бих да свако дете у Србији има овако лепу кухињу” изјавила је ученица Нађа Михајиловић.

Миа Огњеновић, ученица
„Овде је лепа храна, али би смо били захвални када би добили нову кухињу, јер је ова јако стара”, каже ученица Миа Огњеновић
ГЗС