Narednog dana, u subotu u jutarnjim satima kreće takmičenje u pripremanju gulaša, gde će varjače i kutlače ukrstiti više od 50 ekipa.
Organizator Gulašijade Goran Todorović rekao je da je sve uveliko spremno za ovaj gastronomski događaj.
„Pravila su jednostavna radi se o kuvanju gulaša na tradicionalan način, znači pola svinjskog a pola junećeg mesa i sa domaćim začinima. Gulaš se kuva u kotliću isključivo na drva”, kazao je Todorović.
Pre neku godinu posetioci su imali priliku da probaju i gulaš od kengura, ove godine gosti iz Australije su sprečeni da dođu, kaže organizator dodajući da su obećali da će sigurno posetiti jubilarnu desetu Gulašijadu.
„I ove godine ćemo imati revijalne gulaše, za vegetarijance od pečuraka i povrća. Kao i pravljenje pravog gulašu, to je novina od ove godine koja je uvedene na zahtev velikog broja takmičara i međunarodnog žirija. On nema veze sa našim tradicionalnim gulašom jer se koristi meso divljači i neki tajni sastojci. Posetioci će imati priliku da ih probaju”, kazao je Todorović.
U Prijevoru će biti i promocija Sabora violinista u Pranjanima kao i koncert Bilje Pavković.
GZS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
+381 60 5000 150, +381 032 347 001
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2024. Sva prava zadržana.