Грбић: Град Ужице један од градова са највише услуга социјалне заштите и план је да се повећа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Грбић: Град Ужице један од градова са највише услуга социјалне заштите и план је да се повећа
Trenutno na sajtu: 1144       |       Podeli:
23.11.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице је један од лидера у Србији он финасира девет услуга социјалне заштите,

и један је од ретких примера што се локалне самоправе задржавају на две, три основне услуге које се пружају, да ли је то помоћ у кући или лични пратилац, те персонални асистент, рекао је Слободан Грбић члан Градског већа за социјалну политику града Ужица.

„Свакако планирамо да проширимо број услуга, а такође и овим постојећим планирамо да повећамо опсег, неке услуге су се пружале на жалост само у центру града, а има потребе и за њихово пружање у руралним срединама. Све услуге су обједињене у оквиру Градског центар за пружање услуга социјалне заштите. Град Ужице у оквиру свог рада има 12 Удружења ОСИ, који дужи низ година постоје, имамо Удружења која постоје негде око 70. година, а најмлађе Удружење постоји око десет, петнаест. Они обухватају велики број нађших суграђана и пре свега увек истичем да су та Удружења пре свега партнери граду Ужицу, јер оно фактички служе као сервис за све оно што је потребно ОСИ. Kada се дође до одређених проблема када само Удружење не може да изађе у сусрет, онда се укључује град, наравно, у сарадњи са самим Удружењем”, навео је Грбић.

Ужице је редак пример који има посебну буџетску линију намењену за финансирање ОСИ.

„За текућу годину је издвојено 12 милиона, а за наредну планирамо повећање и то је у континуитету сваке године се повећава та буџетска линија где сва средства која су опредељена за Удружења ОСИ, пре свега иду на њихове програмске активности које имају у току године за материјалне трошкове које имају у току рада, као и за надокнаду рада секретара, где они са тим средствима имају обезбеђену сигурност што се тиче рада”, закључио је Грбић.

ГЗС/ПЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GRBIC UZICE OSI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.998.500 посета
Тренутно на сајту: 1144 посетилац(a)