"Slična je turskom pide ili grčkom pita hlebu. Obično se pravi od kombinacije brašna, vode, soli i kvasca. Kada se testo umesi i nadođe, peče se u rerni na visokoj temperaturi", stoji u opisu lepinja na sajtu Taste Atlas.
"Ovaj hleb se najčešće koristi kao podloga za ćevape – valjčiće od mlevenog mesa koje imaju gotovo kultni status na Balkanu. U poređenju sa srodnikom somunom, lepinja je nešto tvrđa i nema tako izražen miris i aromu.
Somun se takođe lakše topi u ustima u odnosu na običnu lepinju", navodi se o ovim pecivima.
Izbor lepinje nije iznenađenje, budući da je Taste Atlas nedavno čuvenu komplet lepinju svrstao među najbolje doručke sveta.
GZS/EURONEWS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.