poštanska  - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Svetski gastronomski portal Taste Atlas svrstao je lepinje iz Srbije među najbolje hlebove Evrope

12/07/2025
image-gallery-item
PIXABAY FOTO FREE
Pogačice od dizanog testa, sunđeraste strukture, koje su popularne širom Balkana, našle su se rame uz rame sa slavnim francuskim bagetom i legendarnom italijanskom fokačom.

"Slična je turskom pide ili grčkom pita hlebu. Obično se pravi od kombinacije brašna, vode, soli i kvasca. Kada se testo umesi i nadođe, peče se u rerni na visokoj temperaturi", stoji u opisu lepinja na sajtu Taste Atlas.

"Ovaj hleb se najčešće koristi kao podloga za ćevape – valjčiće od mlevenog mesa koje imaju gotovo kultni status na Balkanu. U poređenju sa srodnikom somunom, lepinja je nešto tvrđa i nema tako izražen miris i aromu.

Somun se takođe lakše topi u ustima u odnosu na običnu lepinju", navodi se o ovim pecivima.

Izbor lepinje nije iznenađenje, budući da je Taste Atlas nedavno čuvenu komplet lepinju svrstao među najbolje doručke sveta.

GZS/EURONEWS

HLEBLEPINJANAJBOLJI DORUČAK

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar

Dodaj sliku

image-gallery
|
Dodaj linkclose
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika planeta sport do

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.