Zlatibor NG   - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Osma konferencija „Regije Zapadna Srbija” u znaku gastronomije

06/12/2024
image-gallery-item
Foto: TO Zlatibor

Slušaj vest

Ivanjica / Zlatibor - Pod sloganom „Gde svaki zalogaj ima dušu” u periodu od 4. do 6. decembra u hotelu „Park” u Ivanjici održana je osma konferencija Turističke regije Zapadna Srbija.

 

Konferenciju su otvorili predsednik Opštine Ivanjica Aleksandar Mitrović i pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Zlatić, dok je sve prisutne pozdravio i uspešan rad na konferenciji poželeo direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Nemanja Nešić.

 

1733486431060

 

Kroz sesije i predavanja na teme gastronomija i turizam,kako do brenda, rakija i turizam i potencijal gastronomskih događaja, učesnici i prisutni imali su priliku da razmene mišljenja, podele iskustva i dođu do zajedničkih zaključaka za bolje korišćenje i promociju gastronomije kao aduta i turističkog proizvoda regije Zapadna Srbija.

 

Značajno izlaganje u okviru panela vezanog za gastronomske događaje imao je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji je izneo značaj tradicionalnih manifestacija kao što su Pršutijada i Rakijada za turističku ponudu Zlatibora.

 

1733486450339

 

Takođe, istakao je i veliki značaj oznaka kvaliteta poput „Dobro sa Zlatibora” i planinskog doručka, a kao primer dobre prakse navedena je i mlekara „Naša Zlatka” u kojoj nastaju sir i kajmak kao tradicionalni proizvodi zlatiborskog kraja.

 

Tokom tri dana trajanja konferencije na temu gastronomije govorili su i mnogi stručnjaci poput profesora Georgi Genova, Aleksandra Seničića direktora YUTA, kao i Darka Đurovića direktora Inovacionog biznis centra Zlatibor, Marka Marića, direktora Zlatiborskog Eko agrara, Miroslava Ivanovića iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

 

1733486469689

 

Turizam i gastronomija su usko povezani i to se pokazalo kao jedan od glavnih zaključaka ovogodišnje konferencije uz to da su najveći potencijali zlatiborskog kraja i regije Zapadna Srbija u tom segmentu zdrava hrana, tradicionalne prerađevine poput suhomesnatih proizvoda, sira, kajmaka, voćnih sokova i domaćih rakija koje bi mogle biti povod za različite turističke ture i doživljaje turista.

 


GZS

ivanjica konferencija turizam gastronomija

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar
Dodaj linkclose

Dodaj sliku

image-gallery
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika novinari

phone+381 60 5000 150, +381 032 347 001

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2024. Sva prava zadržana.