Породица Томашевић у страху, горе електричне инсталације и апарати а струја није прикључена 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Породица Томашевић у страху, горе електричне инсталације и апарати а струја није прикључена
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
09.05.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Кућа породице Томашевић у пријепољском насељу Суводо, већ месецима је
Кућа Томашевића гори скоро сваки дан, фото: РИНА

права темпирана бомба. Од почетка године, из непознатих разлога почела је да пуца прво водоводна па затим и електрична инсталација. Пожар у појединим деловима куће сада избија и неколико пута на дан.

„У јануару су нам се запалили бојлери и сви други уређаји, то само крене одједном да гори. Долазили су бројни стручњаци, проверавали и нико не зна о чему се ради“, каже за РИНУ, Зоран Томашевић.

Пожари уништили унутрашњост куће, фото: РИНА

Након тог првог пожара који се догодио под нејасним условима Томашевићи више нису смели мирно заспати у својој кући. Како би се спречиле нове хаварије, струја у овом домаћинству је комплетно искључена док се не нађе прави узрок и не реши ово питање. Међутим, то није спречило ватрену стихију – кућа је поново горела!

„У кући уопште немамо струје, али средином априла поново је из чиста мира букнуо пожар. Са мном и супругом Жељаном, живи двоје деце од 13 и 14 година, ми смо им хранитељи и њихова дечија соба тотално је разорела у том пожару. Ништа није остало, једва смо извукли живу главу. Овде нема никаквог напона, једино што би могло можда да буде узрок јесу уземљења на железници која се налазе у близини, једино одатле ова струја ако долази и пали нам ово што смо годинама тешком муком градили“, прича Зоран са сузама у очима.

У кући нема струје, али и даље - гори, фото: РИНА

Крајем априла на овој кући урађена је потпуно нова електрична инсталација, али уплашени Томашевићи нису смели да је пусте док се све не испита, пошто им је живот сваки дан угрожен. Показало се да је то била добра одлука јер је ових дана поново горело и то неколико пута.

„Ово је катастрофа која се речима не може описати. Замислите да седите у мраку са децом и само чујете и осетите да гори део куће. Ми успемо да угасимо то, поново седнемо и опет почиње да гори, из штекера само избија ватра“, рекла је Жељана Томашевић.

Томашевићи морали да се иселе из свог дома док се проблем не реши, фото: РИНА

Пошто њихова скромна кућа више није безбедно место за живот, Зоран сада спава у летњој кухињи која се налази поред, а Жељана је са децом прешла да живи код брата. У њихово двориште стигао је и дежурни ватрогасац који је ту да помогне члановима ове породице, за које је пожар – ружна свакодневица.

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje pozar struja instalacije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.890.568 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)