Весна је преузела улогу задруге и сви су задовољни: Цена кромпира оправдала труд сељака и продаваца 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Весна је преузела улогу задруге и сви су задовољни: Цена кромпира оправдала труд сељака и продаваца
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
01.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Весна Драшкић из Поточања преузела је улогу задруга. Из околине Севојна свакодневно од домаћих произвођача набавља кромпир

који пласира на пијачној тезги у Ужицу, преноси Агропрес.
„ Углавном су то старији производјачи који су некада кромпир садили на неколико хектара, а данас, у недостатку радне снаге и младих , приморани да те површине смање . То је у ћуди нашег српског сељака, да земља не остане необрађена, па су површине много веће него што могу сада да их обраде и одржавају. То је наша мука, стари не могу да одустану,а младе пољопривреда не интересује“, каже Весна Драшкић из околине Севојна. Она свакодневно кромпир набавља од пољопривредних произвођача из свог краја, који на овај начин имају осигуран пласман своје робе, по унапред уговореној цени, која је ове године знатно већа од прошлогодишње и није испод 40 динара.
Када је реч о овогодишњем квалитету кромпира, он је према Весниним речима, на нивоу прошлогодишњег.


Фото: Агропрес

„ Квалитет је одличан и ове године прати цену, што није био случај прошле године када сте могли наћи кромпир за десет, 25 и 50 динара, а ове године цене је 55, 60 динара. Уколико гледате кроз призму четворочлане породице која спрема оброк, није да је јефтин, али је година учинила своје“,каже Весна Драшкић из Поточања.
„Није било кише, суша је преполовила род,а кромпир стиже са свих страна. Сви имају кромпир, али су количине знатно мање“, додаје Весна која кромпир на ужичкој пијаци продаје и по цени од 80 -100 динара, а ако су веће количине у питању, онда је цена кртоле 60 динара.
Да би пољопривредници опстали у производњи кромпира, по Веснином мишљењу неопходна је подршка државе која се огледа у заштити домаћег кромпира и могућношћу да оно што произведу у фабрикама под отвореним небом то и продају.

 

 

 

ГЗС / Агропрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vesna Draskic Uzice Potocanje krompir

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.464 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)