Број новозаражених благо опада, расте интересовање за вакцинацију 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Број новозаражених благо опада, расте интересовање за вакцинацију
Trenutno na sajtu: 282       |       Podeli:
14.11.2021 | 0 коментар(а)



Епидемијска ситуација се лагано смирује. Последњих дана бележи се пад новооболелих на дневном нивоу, а добра вест је да је и веће интересовање за вакцину.
Фото: ГЗС, илустрација

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 6.509 хоспитализованих пацијената. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налази 274 особа. 

Да је се ситуација са коронавирусом полако побољшава сведоче и лекари из црвене зоне. УКБЦ "Земун"последњих месец дана се ситуација променила-дневно су збрињавали до 180 пацијената, апоследњих дана за трећину мање.

Директор Земунске болнице, професор Драгош Стојановић је истако да ковид мере дају резултате и да су то примарни показатељи једног благог попуштања вируса и благог побољшања опште ситуације.

Ковид пропуснице примењују се у угоститељским објектима већ више од две недеље. Од понедељка, изменама и допунама Владине уредбе, овајдокумент је обавезан од 20 сати, уместо од 22 сата у свим угоститељским објектима, коцкарницама и кладионицама.

Медицинска заједница широм света спроводи истраживања и клиничка испитивања, како би се становништво заштитило и излечило од ковида-19. Пулмологија ужичког здравственог центра први пут јеукључена у израду студијеу трећој фази тестирања новог лека, и резултати о његовој ефикасности су задовољавајући.

Клинички је тестиран лек на бази моноклонских антитела, у терапији особа са позитивним пи-си-ар тестом, са благом, умереном формом ковида-19 у раној фази, а које су, због гојазности, старости, или одређених хроничних обољења у великом ризику од прогресије болести.

ГЗС/ Извор: Танјуг, РТС



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pacijenti korona vakcinacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.274.848 посета
Тренутно на сајту: 282 посетилац(a)