Млади не беже из овог српског села: Највише деце у сувоборском крају рађа се у Прањанима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Млади не беже из овог српског села: Највише деце у сувоборском крају рађа се у Прањанима
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
27.02.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Иако српска села из дана у дан постају све празнија, са једним на обронцима Сувобора то није случај.
Фото: РИНА

Прањани су први по броју новорођене деце у том крају, а све је више младих који се одлучују да остану на дедовини. То показује и пример Николе Јеремића (26) који је са братом наследио посао од деде и ниједног тренутка како каже, није зажалио што не живи у граду.


"Наше село смештено је између Чачка и Горњег Милановца и до центра и једног и другог колима стижемо веома брзо. Оно што је најважније јесте да пут буде у добром стању и све остало ћемо лако завршити сами и својим поштеним радом. Бавимо се угоститељством и имамо салу за прославе, а оно што свакако обећава и даје наду за опстанак јесте да је све више свадби и прослава дечјих рођендана у овом крају. Село постаје све живље и пуније", рекао је за РИНУ Никола Јеремић.


Да млади Јеремићи, али ни њихови вршњаци који су овде одлучили да привређују немају разлога за бригу показује и успешна сарадња две локалне самоуправе. Пут који пролази кроз ово село, а спаја Чачак и Горњи Милановац биће реконструисан.

Сеоска школа у Прањанима, фото: РИНА

„Већ смо предузели све кораке, урадили смо прво пројекат за санацију комплетног дела пута до спајања са градом Чачком. То је неки непун километар који ћемо ми урадити. Отварање јавне набавке је 10. марта и то ће се врло брзо завршити”, казао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.


Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истиче да овај пут спаја а никако раздваја две територије.


„Оно што нам je у плану и што се договарам, сигурно годину дана са председником Ковачевићем је да наставимо путне правце ка Рошцима и Цагањима, и да спојимо овај путни правац са Миоковцима. Тешки смо на обећањима али кад преломимо то брзо и одрадимо, тако да ће овај правац до лета бити готов. Општина Милановац свој километар завршава за месец дана, а онда ми настављамо даље и до јула сва три правца ће бити урађена”, рекао је Тодоровић.


Иначе, ова деоница је вишедеценијски проблем мештана овог краја, јер је први и једини пут асфалтирана 1977. године.


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Skola pranjani deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.343.011 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)