Pored dobropoznatih bombona od praseta, odnosno čvaraka, Čačani sve više hrle da kupe i čips od šarana.
Pored bombona od praseta, sada u Čačku i čips od šarana, foto: 4N Studio
Naime, u čačanskoj ribarnici „Zlatna ribica” Goran Perendija poučen dugogodišnjim radom po svetskim ribljim restoranima u Čačak je doneo novinu - čips od šarana, koji se svakako može naći i na slavskoj trpezi.
Goran Perendija, ribarnica „Zlatna ribica”, foto: 4N Studio
„Čips od šarana je ovih dana u postu zadivio naše građane koji je izuzetnog kvaliteta, a mi dugo radimo ovaj posao odlučili smo se da umesto čvaraka Čačku u postu ponudimo čips. Ovaj specijalitet se može služiti na slavskoj trpezi i kao predjelo i kao glavno jelo, ali može i uz neko piće. Imamo naše posebne soseve i začine koje služimo uz ove čvarke od šarana”, rekao je Goran Perendija, profesionalni kuvar iz ribarnice „Zlatna ribica” u Čačku.
Uključenje emitovano u emisiji „150 minuta” na Prvoj televiziji
On je istakao da je prepoznao potrebu da grad na Moravi dobije nešto novo, imajući u vidu da su kroz njegove ruke prošle i rečne i morske ribe koje su, možda i nepoznate ovom podneblju.
Pored bombona od praseta, sada u Čačku i čips od šarana, foto: 4N Studio
„Pa dugo godina sam u ovom poslu, radio sam kao profesionalni kuvar od Grčke, preko raznih ostrva, kao što je ostrvo Sveti Nikola, brojna mesta u Crnoj Gori, a u Italiji sam se izuzetno usavršio kada su u pitanju riblji specijaliteti. Napomenuo bih da se ovde koriste brancin, orada što me zaista zadivilo. Brancin je izuzetnog kvaliteta, kao i orada, ljudi vole morske ribe čime sam pozitivno iznenađen, jer nemaju cenu kada je u pitanju dobrobit za ljudsko zdravlje, takođe i losos se dosta koristi u Čačku. Kroz svoju karijeru u restoranima, imao sam priliku da spremam i ajkulu u čemu sam uživao, to je gof, jedna manja vrsta ajkule od nekih 30 kilograma”, pojasnio je Goran.
Imajući u vidu da je post, da sledi i jedna od najvećih slava Sveti Nikola, potražnja za ribom u Čačku je ogromna, ali može se reći i da je cena pristupačna.
Pored bombona od praseta, sada u Čačku i čips od šarana, foto: 4N Studio
„Imam utisak da je u poslednje vreme sve veća potražnja za svim vrstama ribe, čini se da su ljudi sve više počeli da brinu o tome da se zdravije hrane. Što se tiče šarana, mi ovde imamo šaran koji košta 790 dinara i to očišćen, inače sva riba u našoj ribarnici je očišćena”, zaključio je Goran.
Dakle, ono što su čvarci, odnosno bombone od praseta mrsnoj, to je sada čips od šarana na posnoj trpezi.
GZS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
+381 60 5000 150, +381 032 347 001
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2024. Sva prava zadržana.