Međutim, kada su u pitanju Čačanke, one zimnicu pripremaju u skladu sa potrebama i mogućnostima, ali najveću ulogu igra vreme, ono je presudan factor za njihovu odluku, kaže Stoja Pavić koja za tezgom na čačanskoj pijaci koja je najveća u zapadnoj Srbiji radi čitave tri i po decenije.
Šarenolika ponuda na tezgama u novembru na čačanskoj pijaci, foto: 4N Studio
„Po mom mišljenju iz iskustva ovde na pijaci, smatram da se mnoge Čačanke odlučuju da je same pripreme, iako je ove gdoine poskupela sva roba, prvenstveno mislim na povrće, ali im je sigurnije da same prave, nego da kupe”, rekla je Stoja.
Ponuda na čačanskoj pijaci ovog novembra je dobra i šarenolika, a i potražnja je odlična, pikačari kažu da se sve lepo prodaje.
Uživo uključenje sa čačanske pijace emitovano u emisiji „Želim da ti kažem” na B92 televiziji
„Ovih dana kupuju povrće za pripremu turšije. Cena kupusa je ove godina viša nego ranijih godina, međutim, bez obzira na to, velika je potražnja za tim povrćem. Zbog turšije, najviše se prodaje karfiol, zeleni paradajiz, šargarepu, a cena zelenog paradjiza po kilogramu je 120, a karfiola 150 dinara”, zaključila je Stoja.
Cena kupusa viša nego ranijih godina, foto: 4N Studio
Dakle, na čačanskoj pijaci, najvećoj u zapadnoj Srbiji ponuda je dobra i šarenolika, potražnja je, takođe, dobra, s tim što je ove godine sve iznenadila odlična cena kupusa, viša, nego ranijih godina, koja svakako na ruku ide povrtarima koji to povrće uzgajaju na plodnim poljima zapadne Srbije.
GZS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.