Tako su cene kupusa ovih dana pravo iznenađenje i za prodavce i za kupce u čačanskom kraju.
Milica Grujović iz Mojsinje kaže da je malo iznenađena s obzirom na to da su rani kupus zafrezerovali pod sitnilicu.
"To je bilo 10 dinara, osam dinara, niko ga neće", dodaje ona.
Grujović je navela da je cena kupusa prošle godine u ovo vreme bila je 40 dinara.
"Posle Aranđelovdana ja sam ga prodavala za 20 dinara na magistrali. Realna cena je 50 dinara, toliko on košta - radnici, zalivanje, đubrivo, gorivo", kaže ona.
Kupcima možda nije svejedno, ali ne odustaju od domaće zimnice. Tako Slađana Janković iz okoline Čačka navodi da uvek sprema zimnicu zbog svoje dece i svoje porodice.
Kreće i sezona kiselog kupusa, omiljene zimske namirnice.
"Najveća potražnja kiselog kupusa, pošto u suštini i izvozimo dosta, jeste taj novembar, početak decembra, do kraja decembra kada prestaje", rekao je Miloš Jevtović iz Mrčajevaca.
Na pitanje ima li neki dobar recept za domaćice, Jevtović kaže da je najbolji zreo kupus, u koji se stavlja pet odsto soli u odnosu na količinu kupusa i kiseli kupus će biti dobar.
Bez obzira na cenu i kupusa i mesa ove godine, čini se da sarma kao kraljica svake trpeze, a posebno slavske, ipak neće izostati ni ove godine.
GZS/EURONEWS
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.