Мештани Прањана одушевљени посетом владике, свештеник Војо унапређен 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мештани Прањана одушевљени посетом владике, свештеник Војо унапређен
Trenutno na sajtu: 756       |       Podeli:
06.02.2023 | 5 коментар(а)



Горњи Милановац, Прањани - У недељу 5. фебруара када наша црква прославља спомен на Светог свештеномученика Климента Анкирског,



у Цркви Вазнесења Господњег у Прањанима, Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, наводи се на сајту Епархије жичке.

Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник таковски протојереј Драган Ђорем, старешина Храма Свете Тројице у Горњем Милановцу протојереј – ставрофор Миодраг Анђелић, парох бајинобаштански протојереј Горан Милинковић, парох прањански јереј Војислав Рисимовић, као и ђакони Стефан Симић и Миладин Милуновић. Епископу су чтецирали: чтечеви Петар Ђерковић, Бојан Милошевић и вероучитељ Милорад Васиљевић. Својим умилним гласом певницу је водио протопсалт Иван Трајковић.

Велика духовна радост обасјала је парохију прањанску и њене вернике због доласка Епископа жичког, кога је верни народ у великом броју дочекао. Црква Вазнесења Господњег у Прањанима подигнута је 1903. године поред старије цркве брвнаре из 1827. године.

На почетку Литургије, на Малом входу, посебна част уприличена је прањанској парохији рукопроизвођењем јереја Војислава Рисимовића у чин протојереја.

Свештеник Војислав Рисимовић унапређен у протојереја

Након читања Светог Јеванђеља по Луки, пастирском поуком народу се обратио Владика Јустин. Он је поучио народ како се треба припремати за предстојећи Васкршњи пост и због чега је он значајан за живот верујућег човека. Преосвећени је нагласио да је важно да ојачамо духовно, да се припремимо достојно, јер идемо у сусрет највећем догађају у историји рода људског – Васкрсењу Господа нашег Исуса Христа. Епископ је посебно нагласио битност смирења на хришћанском путу спасења.

(видео: Славице Мирковић)

Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави у парохијској сали коју је, са великим трудом и љубављу, уз подршку верног народа, припремио отац Војислав. Парох прањански је потом заблагодарио Епископу на доласку и одликовању, као и свима који су узели учешћа у молитвеном заједништву. Након трпезе љубави Владика Јустин је благословио свештенство уз наду на поновно молитвено сабрање.

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (5)

  • Мирослав

    Слава и хвала вавек Господу
  • Kojo

    Čestitke pope legendoo
  • Пеђа Гавриловић

    Слава Господу нашем Честитам прото Рисиме
  • Beli kamen

    Bilo je prelepo. Čestitke našem svešteniku.
  • Glišić

    Hvala preosvećenom sto je posetio nas i nsš hram. Vojo je dobar čovek i sveštenik



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.417.231 посета
    Тренутно на сајту: 754 посетилац(a)