Најстарији активни возач у Србији кључеве белог мерцедеса окачио о клин, сада пуни 95 година и одбијен му је продужетак возачке дозволе 


Vučić danas na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, gost na prijemu kod Makrona              OO SNS Ivanjica: Podrška Aleksandru Vučiću za svaki korak napred, za jaku i stabilnu državu              Čačanski naprednjaci osudili pretnje Vučiću iznete na društvenim mrežama              Sabor frulaša Srbije „Oj Moravo”, 37. po redu, održaće se sutra i u nedelju u Prislonici.              Prosečna neto zarada u maju u Moravičkom okrugu iznosila je 86.195 dinara              Olimpijske igre u Parizu, 33. po redu, svečano će biti otvorene večeras od 19.30 sati              Vikend će biti u znaku toplog vremena, ali će biti par stepeni toplije              Vučić najavio povećanje minimalne zarade             

 
Најстарији активни возач у Србији кључеве белог мерцедеса окачио о клин, сада пуни 95 година и одбијен му је продужетак возачке дозволе
Trenutno na sajtu: 309       |       Podeli:
29.03.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Деда Тика из Ивањице са своје 94 године најстарији је активни возач у Србији.
Фото: РИНА

Ипак, иако и даље виталан и спретан морао је кључеве свог мерцедеса да окачи о клин. Након истека возачке дозволе, сада на половини десете деценије, она му више није продужена. Иза њега је преко 70 година возачког стажа и на хиљаде пређених километара, а његово име као возача свакако ће остати упамћено не само у Ивањици већ у читавој држави.

Фото: РИНА

"Сад ће други да ме возе или да идем пешке. Мада, у овим годинама и немам неку потребу за далеким релацијама. Од куће до моје кафане, до продавнице и до лекара и то је то", каже Тихомир Бешевић за РИНУ.

Фото: РИНА

Овај Ивањичанин најбољи је доказ да су године заправо број на папиру и да је стање духа заправо најбитније. Док је био млађи без проблема хе возио до Турске, Италије, Немачке и Аустрије, а током свог вишедеценијског возачког стажа остао је, како каже, веран само краљу аутомобила - Мерцедесу.


"Тих давних четрдесетих кад сам кренуо да возим, прво сам купио ’пежоа’, а после ’мерцедеса’. Од кад сам први пут сео у њега, произвођача више нисам мењао. За мене је Мерцедес неприкосновен", рекао је деда Тика и додаје да јеопрез најбитнији у саобраћају без обзира колико година имате.


"Возити према ограничењима и не бити бахат у саобраћају, водити рачуна о себи али и поштовати друге учеснике. То чини доброг возача", наглашава овај Ивањичанин.


У Ивањици сви добро знају Тикомира и његов бели мерцедес, а многи од њих су се са њим и провозали.


"Тика је одличан возач, пажљив и поштује прописе. Кад га ја возим увек ми суфлира да успорим, чим мало јаче станем на гас. То је ваљда та стара школа", рекао је Тикомиров пријатељ Ацо.


И док неки његови вршњаци не могу ни да устану из кревета, овај Ивањичанин, спретан и окретан, срушио је све предрасуде о старости. Мештани и комшије кажу да је Тика такав возач, да би без проблема могао да вози и до 100 године, али закон је ипак рекао - не.

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 165.890.537 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)