Одржани „Михољски сусрети села” у Луновом Селу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одржани „Михољски сусрети села” у Луновом Селу
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
26.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - „Михољски сусрети села”, одржани у Луновом Селу оправдали су сва очекивања организатора

и по броју учесника у спортским дисциплинама и по броју посетилаца. Готово стотину учесника више у односу на прошлу годину говори о значају ове манифестације, коју организује град Ужице под покровитељством Министарства за бригу о селу.

Фото: Сајт града Ужице

Како је отварајући сусрете истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, Министарство за бригу о селу једно је од оних са којима Град ужице има изузетну сарадњу. Она је подсетила да су куповина сеоских кућа, набавка минибуса за потребе превоза сеоског становништва и Михољски сурети села заједнички пројекти, захваљујући којима се полако али сигурно оживљавају ужичка села.

Фото: Сајт града Ужице

“Као град се трудимо да издвојимо више новца, асфалтирамо што више киолометара путева и у наша села доведемо градску воду, расвету, отворимо амбуланте и обезбедимо и друге садржаје неопходне за свакодневно функционисање. Уз подршку овог министарства успели смо и да ево већ другу годину заредом организујемо манифестацију, која на једном месту окупља становнике готово свих наших села. Зато је данас право задовољство бити овде и са вама поделити радост нових сусрета”, додала је градоначелница.

У укупно шест спортских дисциплина такмичило се око 350 учесника из свих ужичких села, а једнак број освојених медаља ове године имале су месне заједнице Стапари и Каран.

Фото: Сајт града Ужице

Није изостао ни богат културно-уметнички програм уз учешће Етно секције Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”, КУД-ова, певачких група и трубача.

Традиционално, ученицима основних школа који су учествовали у литерарном и ликовном конкурсу на тему “Моје село” уручени су пригодни поклони.

За организацију “Михољских сусрета села” Министарство за бригу о селу определило је 500 хиљада динара, колико је издвојено и из буџета града Ужица.

У спортским надметањима, богатом културно-уметничком програму и целодневном дружењу у Луновом Селу уживала је и публика, коју су чинили мештани свих ужичких села. Они са нестрпљењем очекују наредне “Михољске сусрете села” и како истичу надају се већем броју оваквих манифестација.

 

ГЗС/сајт града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


susreti sela uzice lunovo selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.587 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)