
Blizina same brane posebno daje na atraktivnosti ovoj lokaciji, a gosti koji dolaze stižu sa najrazličitijih meridijana o čemu svedoči Jelena Despotović, konobarica u ovom restoranu.

Jelena Despotović, konobarica, foto: GZS
„Mi radimo 365 dana u godini izuzev Božića. Najveći bum što se tiče posete gostiju je leti. Od maja do septembra su baš velike gužve, ali i tokom zimske sezone su naši kapaciteti značajno popunjeni. Trenutno najveći procenat gostiju čine stranci, među kojima po broju prednjače Rusi, a posle njih slede Englezi i Nemci. Dok su u poslednje vreme počeli da navraćaju i Izraelci” kaže naša sagovornica Jelena.
Za ovih 11 godina koliko Tarsko jezero funkcioniše uvek su u ponudi imali i smeštajne kapacitete, koji su u međuvremenu prošireni na četiri apartmana i sedam luks soba.Od kojih je šest opremnljeno, a sedma se trenutno sređuje. Većina smeštajnih kapaciteta je predviđena za dve do tri osobe.
Kao što je Jelena i rekla, najveći broj gostiju dolazi iz Rusije, a mi smo prilkom naše posete ovom objektu sredli dva mlada para iz Sankt Peterburga. Oni kažu da obilaze zemlje Evrope, ali ističu očarasnost prirodom, ali i hranom sa kojima su se susreli na Zaovinama.
„Baš volim planine, a ovde mi se najviše dopadaju vidikovci. Ovo mesto me podseća na Altaj koji se nalazi u Sibiru u Rusiji. A, pored prirode, očaran sam i hranom, moja preporuka za sve goste su palačinke”, kaže Jaroslav iz Sankt Peterburga.

Jaroslav Domanski, foto: GZS
„Prvi put sam na Tari i baš je lep kraj. Nismo imali nikakve informacije o ovom mestu ranije. Od poslastica mi se najviše svideo trileće”, dodaje Jaroslavljeva devojka Maša.

Maša Bečkarova, goto: GZS
A, pošto nisu samo prirodne lepote ono što dovodi goste ovde, kao što su i rekli naši sagovornici iz Rusije. Hrana je za neke od njih čak i na prvom mestu, a krivac za to je čovek koga retko ko sretne u restoranum, ali svi uživaju u njegovim majstorijama.
„Naš restoran nudi veliki spektar hrane. Mi poslužimo i vegeterijansku i vegansku hranu, ali imamo i vrhunske specijalitete od mesa. Što se tiče gostiju, Englezi i Nemci najviše vole vegeterijanski burger, riblje pljeskavice, grilovano povrće, pečurke na žaru... Dok Rusi vole sve, počev od teletine, gulaša, ribića... A, ono što je zanimljivo, gosti sa Zlatibora dolaze da probaju našu teleću čorbu” prednosi svoje iskustvo iz kuhinje glavni kuvar Goran Milivojević.

Goran Milivojević, glavni kuvar, foto: GZS
Novi trendovi i promene koje se dešavaju u celom svetu doveli su do toga da se taj talas oseti i u turizmu u našoj zemlji, a da li će svi potencijali tig globalnih tokova biti iskorišćeni do kraja, odgovor će dati buduća vremena.

Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.