prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Gujon: Ono što se dogodilo u Makedoniji je "bure baruta"


Predsednik nevladine organizacije "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je danas da je ono što se dogodilo u Makedoniji strašno i zaprepašćujuće, da je to "pravo bure baruta" i da se nada da se neće preliti u Srbiju, na Kosovo.

BEOGRAD - Predsednik nevladine organizacije "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je danas da je ono što se dogodilo u Makedoniji strašno i zaprepašćujuće, da je to "pravo bure baruta" i da se nada da se neće preliti u Srbiju, na Kosovo.

Gujon je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je važno da ljudi različitih zajednica sarađuju u stvaranju bolje budućnosti i da bi na Balkanu trebalo da bude mir, jer je na tom području bilo dosta ratova i žrtava.

Govoreći o planovima njegove humanitarne organizacije do kraja godine, Gujon je ukazao da se trenutno gradi nova farma za uzgoj junadi na Novom Brdu, da se organizuje letovanje na moru za decu iz kosovskih enklava i da je u planu ove godine odlazak na Krf. "Planiramo uskoro još jedan konvoj školskog pribora, a inače, imaćemo od septembra naše redovne akcije renoviranja škola širom Kosova", najavio je Gujon.

Podsetivši da je prošle godine renovirano šest škola, Gujon je najavio da je ove godine u planu renoviranje više škola, možda 10.

Gujon je postao srpski državljanin, a uverenje, pasoš i ličnu kartu mu je uručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On dolazi iz Vizija kod Grenobla u Francuskoj, odakle pomaže deci na Kosovu i Metohiji. Igračke, hranu, garderobu, knjige i ćebad dovozi kombijima i šleperima. 

Osnivač je francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" i već 10 godina se bavi humanitarnim radom na Kosovu i Metohiji. Autor je knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji".

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 33 posetilac(a)