prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Asomakuma


Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja "fantomske" firme Asomakum, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Privrednom sudu u Beogradu.

BEOGRAD - Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja "fantomske" firme Asomakum, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Privrednom sudu u Beogradu.

Andrej Vučić je podneo tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju te firme jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

On bi danas trebalo da pred sudom bude saslušan kao svedok u tom postupku. U velikoj policijskoj akciji 10. aprila akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Osumnjičeni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Da je reč o falsifikatu utvrđeno je grafološkim veštačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je falsifikovan potpis Andreja Vučića, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti.

Pitanje poslovanja tog preduzeća pokrenuo je prošle jeseni u Skupštini Srbije poslanik NS Zoran Živković.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 27 posetilac(a)