prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Čadež: Privrednici sarađuju bez obzira na politički dijalog


Privrednici Srbije i Kosova mogu da sarađuju bez obzira na politički dijalog, a sama činjenica da su veliki privrednici iz Beograda i Prištine seli za isti sto je poruka da su svima u interesu bolje privredno okruženje, rekao je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

BEOGRAD - Privrednici Srbije i Kosova mogu da sarađuju bez obzira na politički dijalog, a sama činjenica da su veliki privrednici iz Beograda i Prištine seli za isti sto je poruka da su svima u interesu bolje privredno okruženje, rekao je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

On je, gostujući na RTS-u rekao da je na nedavnom forumu u organizaciji Privrednih komora Srbije i Kosova učestvovalo oko 27 naših kompanija i njihovih prvih ljudi i oko 60-ak kompanija sa Kosova. 

"Ovo je praktično prvi put da smo održali ovakav forum, a poruka je bila da zaista sednemo i razgovaramo o konkretnim investicionim stvarima, šta je ono što bi mogli dalje da radimo, da napravimo neki zajednički projekat za nastupanje na nekom stranom tržištu - Albanije, Makedonije", rekao je Čadež.

On je naveo da su se privrednici okupili da pošalju jasan signal politici.

"Mi možemo da sarađujemo bez obzira na politički dijalog, ali pokušavamo da rešimo pitanja koja se tiču svakodnevnog poslovanja. Kada dođemo do nečega na šta više ne možemo da utičemo, mi privrednici sa jedne i druge strane pripremimo svu argumentaciju i ekspertizu kako bi nešto moglo da se reši i predamo to dalje", kaže Čadež.

On je rekao da na Kosovu postoji prostor za skoro sve industrije, poput građevinskih materijala, koji je, kako je naveo, važan deo portfolija koji je tamo tražen, zatim mašine, grejna tela, kotlovi, sve što se proizvodi u Srbiji, pogotovo prehrambeni proizvodi. 

"Na Kosovu su te marke poznate, prepoznatljive su generacijama i naravno da su prvi izbor prilikom ulaska u samoposlugu", rekao je Čadež.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 42 posetilac(a)