prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Vučić u junu u SAD, očekuje još bolje odnose


Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju njegova poseta SAD veoma važna i od nje očekuje "još bolje odnose sa Sjedinjenim Državama".

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju njegova poseta SAD veoma važna i od nje očekuje "još bolje odnose sa Sjedinjenim Državama".

"Srbija želi da ima što bolje odnose sa SAD, politika naše vlade je briga za budućnost Srbije i u tom svetlu nadamo se da ćemo imati još bolje političke i ekonomske odnose sa SAD, ne želeći da time ugrozimo dobre odnose sa drugim državama", izjavio je Vučić za Blic, koji navodi da će Vučić u zvaničnu posetu SAD otići početkom juna, a ne u septembru kako je najavljivano.

"Analizu prošlosti", nastavio je premijer, "ostavljamo drugima, a naš je posao da kroz ispunjavanje svojih obaveza pokažemo da smo pouzdan partner SAD u ovom delu Evrope. Nadamo se da ćemo imati podršku Amerike na našem evropskom putu".

Domaćin premijera Vučića je potpredsednik Džozef Bajden, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o rešavanju problema Kosova, kao i što većem jačanju ekonomskih veza Srbije i SAD, s akcentom na veća američka ulaganja u poljoprivredu, navodi list.

Vučić procenjuje, navodi list, i da će jedna od tema biti slučaj Bitići - ubistvo trojice američkih drzavljana 1999. u Petrovom Selu, koji u Srbiji još nije imao sudski epilog.

Očekuje se, piše "Blic", i da će Vučić imati sastanaka sa Tonijem Blinkerom, savetnikom predsednika SAD Baraka Obame, koji važi za vrlo uticajnog političara u Vašingtonu.

List navodi da je planirana i poseta Vučića kompaniji "Friport" u Feniksu, koja u Srbiji ulaže u istraživanja rude bakra, i da bi trebalo da na Univerzitetu Harvard ili "Džons Hopkins" u Baltimoru održi predavanje o politici Vlade Srbije.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 115 posetilac(a)