prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Antić: Samo u ekonomski jakoj Srbiji jačaju i radnička pravaBEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić položio je danas venac na spomenik Dimitriju Tucoviću u Beogradu i poručio da samo ekonomski jaka i razvijena Srbija može da dovede do jačanja radničkih prava.

Antić je, nakon polaganja venaca, povodom Prvog maja međunarodnog praznika rada u ime SPS-a zahvalio zaposlenima i predstavnicima sindikata zbog podrške vladinim ekonomskim merama.

Antić je rekao da će vlada i SPS i dalje biti posvećeni ekonomskom razvoju, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a to je kako je rekao, jedini ključ za bolji život.

Srpsko zakonodavstvo, rekao je Antić sadrži sve socijalne tekovine evropskog zakonodavstva i sa takvom praksom će se nastaviti. "U prvi plan u godini pred nama stavljamo privredni rast i razvoj i verujemo da ćemo uz podršku građana i sindikata ostvariti ciljeve koji su pred vladom", rekao je Antić.

On je rekao da je od usvajanja Zakona o radu otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta. "Činjenica je da je u Srbiji u proteklih godinu dana značajno smanjena nezaposlenost. To su podaci Nacionalne službe za zapošljavanje ali i PIO jer jer se broj PIO osiguranika povećao", rekao je on navodeći da je Srbija u turbulentnom vremenu i da se neka radna mesta i gase.

Antić je istakao da je činjenica da je broj zaposlenih u Srbiji u ovom trenutku veći nego što je bio ranije, navodeći da je sada stopa nezaposlenosti 16,8 odsto a da je 2012. godine bila gotovo 25 procenata. "Ne tvrdim da je reč o isključivo novim radnim mestima nego o odgovornom pristupu države koja je dovela do toga da određeni broj ljudi iz sive zone pređe u zonu regularnog zapošljavanja", rekao je on.

Antić je na pitanje novinara da li je vlada levo ili desno od centra, rekao da vlada sprovodi odgovoran ekonomski program i u prvi plan stavlja ekonomski razvoj države kao preduslov za ostvarivanje socijalne pravde. "Kada je u vladi SPS ta vlada ne može da bude vlada desnice", rekao Antić.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 112 posetilac(a)