prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Nikolić: Delimo istu strast prema slobodi i nezavisnosti


Sudbina Srbije i Kube veoma su slične i da dva naroda dele istu strast prema slobodi i nezavisnosti, rekao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine narodne vlasti Kube Estebanom Lasom Ernandesom.

BEOGRAD - Sudbina Srbije i Kube veoma su slične i da dva naroda dele istu strast prema slobodi i nezavisnosti, rekao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine narodne vlasti Kube Estebanom Lasom Ernandesom. 

“Građani Srbije vole kubanski narod i to mogu da Vam prenesu svi ambasadori koji su boravili u Srbiji”, naglasio je juče predsednik Nikolić  i dodao da se prijateljstvo dva naroda ne bazira samo na ekonomskoj saradnji.

“Važno je da osnova bilateralnih odnosa bude iskreno prijateljstvo, a to je snažna osnova za ekonomsku saradnju,” podvukao je predsednik.

Nikolić je, kako je saopštila pres služba predsednika, izrazio zadovolstvo zbog otvaranja dijaloga između Kube i SAD i nadu da će se razgovori nastaviti u interesu obe zemlje. On se zahvalio na principijelnoj podršci na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.

Predsednik Narodne skupštine narodne vlasti Esteban Las Ernandes je izrazio zadovoljstvo  zato što je zvanična poseta na najvišem nivou usledila nakon punih 36 godina.

“Vaša poseta je još značajnija zbog ključnog momenta za Kubu. To potvrđuje istorijske veze dva naroda, prijateljstvo i razumevanje”, naglasio je predsednik Narodne skupštine. On je dodao da kontinuitet bilateralnih odnosa ni u jednom trenutku nije bio narušen.

Ernandes je istakao i doprinos srpskog naroda borbi protiv fašizma, na koji se podsećamo sa ponosom povodom jubileja 70 godina pobede nad fašizmom.

Predsednik Nikolić je juče, tokom prvog dana zvanične posete  Kubi položio venac na Spomenik nacionalnom heroju Hose Martiju.

U knjigu utisaka kubanskom velikanu i inspiraciji genaracija mladih, koji je svoj život položio u borbi za slobodu i nezavisnost Kube, predsednik Nikolić je upisao:“Sudbina je htela da danas na 120-tu godišnjicu od tragične smrti Hose Martija, budem ovde. Odati počast Hose Martiju znači odati počast Kubi, Latinskoj Americi, slobodi i demokratiji. Poštovati Hose Martija znači poštovati sebe i svoju slobodu. Budite ponosni što ste ga imali i on bi danas bio ponosan  na vas Kubance”, navodi se u saopštenju.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 113 posetilac(a)