prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Jevtić: Na Kosovo se vratila samo jedna srpska porodica


KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da se na Kosovo vratila samo jedna srpska porodica u proteklih skoro pet meseci od kada je formirana kosovska vlada premijera Ise Mustafe.

On je istakao da nije bilo značajnijeg povratka raseljenih lica na Kosovo u prethodnih skoro pet meseci i da se samo jedna porodica vratila u opštinu Istok u selo Crkolez, što je jedini povratak koji je zvanično zabeležen u pomenutom periodu.

Jevtić koji je imenovan za ministra za povratak i zajednice nakon što je smenjen Aleksandar Jablanović sa te funkcije kazao je da je inicirao predlog za formiranje međuministarske grupe Vlade Kosova za povratak raseljenih kako bi se ovim pitanjem bavila i druga ministarstva i institucije. 

“Ja očekujem da se predlog za formiranje međuministarske grupe usvoji već koliko naredne nedelje. U tom smislu da međuministarska grupa počne sa radom u toku maja”, rekao je Jevtić gostujući u programu mitrovičkog Radija Kontakt plus. 

On je istakao da je uloga Vlade Srbije u procesu povratka raseljenih lica na Kosovo veoma važna i da se politika Vlade Srbije prema Kosovu znatno promenila u pozitivnom smislu, jer je postala transparentnija. 

“Sa druge strane predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u redovnom su kontaktu i komunikaciji sa predstavnicima Srba na Kosovu što je jako važno. Zbog te saradnje ta politika koja je bolja je upravo rezultat toga”, rekao je on. 

Jevtić je podsetio da je na poslednjoj regionalnoj konferenciji koja je održana u Skoplju, Marko Đurić jasno rekao da i pored mera štednje koje Vlada Srbije sprovodi, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je izdvojola dodatna sredstva za povratak što je, kako je ocenio, jasna poruka da Vlada Srbije i Kancelarija za KiM žele da pitanje povratka bude među prioritetima. 

On se osvrnuo i na napade na Srbe povratnike na Kosovu istakavši da svaki napad na povratnike bez obzira da li je u pitanju pljačka ili nešto drugo je suštinski napad na proces povratka raseljenih lica na Kosovo. 

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 27 posetilac(a)