prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Faktor plus: Polovina građana od Vlade očekuje boljitak


BEOGRAD - Na godišnjicu aktuelne Vlade Srbije očekivanja građana od nje su i dalje velika, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je agencija "Faktor plus" sprovela od 17. do 24. aprila na uzorku od 1.200 ispitanika, prenela je današnja "Politika".

Čak 51 odsto njih je reklo da od Vlade Srbije očekuje boljitak u narednom periodu, a pesimista je, to jest onih koji misle da će biti gore nego što jeste - 20 odsto.

Na pitanje šta građani najviše zameraju premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, 46 odsto ispitanika je reklo da zemera smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, na izostanku reformi javnog sektora i državne administracije zamera 36 odsto, na prevelikom prisustvu u medijima 31 odsto, na višku autoritarnosti u rukovođenju državom 27 odsto, dok 17 odsto ispitanika ima primedbu na gušenje slobode medija.

Vladi Srbije i Vučiću, kako je pokazalo istraživanje, 44 odsto ispitanih nije zamerilo "ništa posebno".

Građani u radu Vlade najviše, kako je prenela "Politika", cene izostanak krupnih afera i finansijskih malverzaijca (61 odsto), borbu protiv kriminala i korupcije (58 osto) i velike državne projekte, poput "Beograda na vodi" i "Er Srbije" (53 odsto), ali i politiku dobrih odnosa sa EU, Rusijom, SAD, Kinom (49 osto).

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 30 posetilac(a)