prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Srpske alpinistkinje u Nepalu dobro, uskoro u Srbiji


BEOGRAD - Vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu Aleksandar Rašin izjavio je danas da su svi članovi tima dobro i da imaju zakazan let za 2. maj, kada je planirano da se vrate u Srbiju.

On je za RTS rekao da su svi članovi ekspedicije napustili krizno područje i da idu ka gradu Pokhari, gde bi trebalo da stignu u popodnevnim časovima.

"Članice ekspedicije se osećaju odlično, imali smo sreću da nam se vreme otvorilo i da smo uspeli da stignemo na vrh. Malo nas je taj zemljotres iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara, ali, sada smo svi dobro", rekao je Rašin.

On je objasnio da je, prema ranije planiranom rasporedu, povratni let bio predviđen za 2. maj, ali da će detalje znati danas popodne kada stignu u Pokharu ili eventualno sutra kada stignu u Katmandu.

Rašin je naveo i da se u tom delu Nepala, gde su bile velike lavine, situacija smiruje, i dodao kako se na nižim visinama život lagano vraća u normalu.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 115 posetilac(a)