prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Raspravno veće nenadležno za Šešeljev zahtev o Bramercu


Raspravno veće Haškog tribunala proglasilo se nenadležnim po zahtevu optuženika Vojislava Šešelja da pokrene disciplinski postupak protiv glavnog tužioca Serža Bramerca i isključi ga iz slučaja, odnosno da ga Savet bezbednosti UN oslobodi dužnosti.

HAG - Raspravno veće Haškog tribunala proglasilo se nenadležnim po zahtevu optuženika Vojislava Šešelja da pokrene disciplinski postupak protiv glavnog tužioca Serža Bramerca i isključi ga iz slučaja, odnosno da ga Savet bezbednosti UN oslobodi dužnosti.

U odluci tročlanog Raspravnog veća, Šešelj je pozvan da se uzdrži od daljih podnošenja primedbi na račun tužioca, koje su već ispitane i odbačene, uz upozorenje da se takvo njegovo ponašanje neće tolerisati, jer predstavlja zloupotrebu postupka.

Predsedavajući sudija Žan Klod Antoaneti naveo je u izdvojenom mišljenju, pored ostalog, da bi slične zahteve trebalo upućivati Žalbenom veću, kao i da je za njega najvažnije da li je optuženi kriv ili nevin, kao i da je zasad pod prezumpcijom nevinosti.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 76 posetilac(a)