prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Skupština o amandmanima, očekuje se i glasanje


BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad pretresom amandmana na nova zakonska rešenja o upotrebi znakovnog jezika i o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, a nakon toga očekuje se izjašnjavanje o tim i drugim aktima koji su na dnevnom redusednice.

Reč je o predlozima zakona o žičarama za transport lica i o ugovorima o prevozu u želežničkom saobraćaju, kao i predlozima ratifikacije sporazuma Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o vazdušnom saobraćaju, Srbije i Kine u vazdušnom saobraćaju i Srbije i Makedonije o utvrđivanju granične procedure za želežnički granični prelaz Preševo-Tabanovce.

Izmenama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti predviđeno je, pored ostalog, da se naknada za slučaj nezaposlenosti isplaćuje isključivo kada je osiguranik u radnom odnosu 12 meseci neprekidno ili sa prekidima poslednjih 18 meseci.

Takođe, predloženim izmenama se omogućava reforma Nacionalne službe za zapošljavanje, u skladu sa preporukama Svetske banke, ali i potrebama tržišta rada i te službe.

Biće određena obaveza svakom zaposlenom u toj službi da se konstantno obučava i usavršava, a broj članova Upravnog odbora smanjuje se sa devet na sedam.

Usvajanje predloženog zakona o upotrebi znakovnog jezika treba da omogući puno uključivanje u sve društvene tokove gluvih osoba sa invaliditetom i to ravnopravno sa drugima, jer im se jedino na taj način omogućava ostvarivanje prava, obaveza i pravnog interesa u različitim postupcima pred javnim službama, u obrazovnom procesu, kod poslodavca i u svim drugim slučajevima.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 113 posetilac(a)