prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Kamen temeljac za tri nove hale u SmederevuSMEDEREVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je danas kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, i poručio da svaka nova investicija pokazuje da Srbija ide krupnim koracima napred.

Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje, vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine.

Druge dve hale napraviće italijanska kompanija "ČVI", koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva za namensku industriju, a te hale, na površini od 4.000 kvadratnih metara, biće završene u novembru.

Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.

Premijer je u obraćanju rekao da Smederevo postaje srpski industrijski centar, posle pokretanja proizvodnje u smederevskoj Železari i dolaska novih stranih investitora.

On je naveo da je vlada investitorima uvek na raspolaganju i da će uvek želeti da pomogne, a njima poželeo da dugo posluju u Srbiji, da dobro zarađuju, ali i da zaposle što više radnika iz Smedereva i tog dela zemlje.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme. "Kada smo prošli put stavljali kamen temeljac za finski PKC, malo ko je verovao da će na vreme biti završeni radovi i da će biti zaposleni radnici. Hala je izgrađena pre roka i danas tu radi 623 radnika, a do kraja godine će ih biti 850", naveo je Vučić.

On je dodao da će u toj finskoj firmi dogodine biti zaposleno još najmanje 650 ljudi.

Vučić je rekao da je otvaranje svakog novog pogona pokazatelj da se krupnim koracima grabi napred, navodeći da to svi građani Srbije ne mogu odmah da osete, ali da se i po budžetu Grada Smedereva može videti boljitak u tom mestu.

On je naveo i da je lokalna samouprava od vlade dobila 37 hektara zemljišta, koje je Grad Smederevo, kako je naveo, svojim angažovanjem uspeo da iskoristi na najbolji način.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 77 posetilac(a)