prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Gašić:Bio sam u Tužilaštvu, dao sam izjavu o helikopteru


BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bio u Tužilaštvu i da je dao izjavu o nesreći vojnog helikoptera u Surčinu kada je poginulo sedam osoba.

Gašić je u intervjuu za "Naše novine" rekao da u radu komisija koje su istraživale nesreću nije učestvovao i da je za izveštaj obdukcionog nalaza saznao 10 dana posle načelnika Generalštaba VS, generala Ljubiše Dikovića.
"General Dikovć saznao je za rezultate tog nalaza 10 dana pre mene. To vam pokazuje koliko sam se držao po strani i koliko sam puštao struku da objektivno završi istragu...Inzenadio sam se kada sam saznao za obdukcioni nalaz. Pre svega, jer su Mehić, Đukarić, Drajić i Miladinović heroji koji su nebrojano pua spasili živote naših sugrađana. Zbog toga se tu postavlja pitanje o odgovornosti, koju utvrđujemo kroz disciplinski izveštaj", kaže Gašić.

Gašić je rekao i da se posle nesreće preispitivao da li je na bilo koji način doveo do pada helikoptera.
"Da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke ili da sam na bilo koji način prekršio proceduru, istog trenutka bih podneo ostavku premijeru Aleksandru Vučiću. U to nemojte da sumnjate", naglasio je ministar odbrane.

On je još istakao da je neverovatno da se to što se on i drugi akteri nisu oglašavali u predistražnom postupku u javnosti protumačilo kao njihova želja da nešto sakriju, a ne kao obaveza da poštuju zakon i ne utiču na istražni postupak.

Gašić je na pitanje oko čega se najviše ne slaže sa Dikovićem odgovorio da između njih dvojice nema suštinskih neslaganja.
"Suštinsko neslaganje ne postoji, već samo ono koje se odnosi na tempo modernizacije Vojske. Kao ministar, tvrdim da možemo još brže do boljih rezultata i do unapređivanja funkcionisanja Vojske", rekao je, između ostalog, Gašić.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 77 posetilac(a)