prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Joksimović: Počeli razgovori sa kandidatimaJadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, potvrdila je za "Danas" da su počeli razgovori sa kandidatima za članove užeg pregovaračkog tima Srbije za pregovore sa Evropskom unijom.

BEOGRAD - Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, potvrdila je za "Danas" da su počeli razgovori sa kandidatima za članove užeg pregovaračkog tima Srbije za pregovore sa Evropskom unijom.

Prema ranijim najavama, sastav ovog tima trebalo bi da bude poznat javnosti do kraja maja, a kako kaže Joksimovićeva, već postoje neki iskristalisani predlozi.

"Razgovaramo sa kandidatima. Već imamo neke iskristalisane predloge. Imamo dosta imena. Neki su zbog uske ekspertize više zainteresovani za stručnu podršku u okviru tima. Uskoro ćemo imati predloge za članove, ali i za osnaživanje pregovaračkih grupa", rekla je ona.

Joksimovićeva objašnjava da će Kancelarija za evropske integracije predlog sastava užeg tima formalno pripremiti i uputiti Vladi na odlučivanje.

Uži pregovarački tim čini petnaestak stručnjaka i eksperata iz raznih oblasti o kojima se pregovara. Srbija taj tim još uvek nije sastavila iako je pregovore otvorila još u januaru 2014. Nakon što je EU ukazala da je to manjkavost pregovaračkog procesa Srbije, rad na sastavu tog tima je ubrzan, piše "Danas".

Sa kandidatima, dodaje list, pored Joksimovićeve, razgovara i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 85 posetilac(a)