prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Novi dokumenti u slučaju samoubistva u stanu Saše JankovićaBEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas na sajtu dodatnu dokumentaciju u vezi sa slučajem samoubistva Predraga Gojkovića prijatelja zaštitnika građaan Saše Jankovića, u njegovom stanu na Novom Beogradu 1993. godine.

MUP je, kako piše na sajtu, u skladu sa zahtevom poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića objavio dodatnu dokumentaciju, do koje su došli nakon prvobitnog objavljivanja dokumentacije.

Među dokumentima se nalazi izveštaj koji je upućen Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu na osnovu njihovog zahteva koji sadrži službene beleške o obavljenim informativnim razgovorima sa pet osoba. 

Objavljeni su i zapisnici o poligrafskom ispitivanju četiri lica, kao i oružni list Jankovića za pištolj "CZ-99".

Takođe, ponovo je objavljen i nalaz veštačenja "parafinskih rukavica" gde se vide početna slova osoba koje su testirane, kao i rezultati tih analiza.

MUP je pre tri dana objavio nalaz Odeljenja kriminalističke tehnike MUP-a, u kome piše da je veštačenje "parafinske rukavice" sa ruku Jankovića pokazalo prisustvo nitrata na njegovim rukama, odnosno kontaminaciju njegovih ruku barutnim česticama.

U tom nalazu se takođe navodi da pištolj u trenutku ispaljenja nije bio naslonjen na gornju usnu nastradalog, te da odsustvo barutne gareži iz okoline rane ukazuje da pištolj nije mogao biti bliže od 25 do 30 centimetara.

Objavljene su i kopije oružnih listova i ugovor o razmeni pištolja, na zahtev Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, kao i zapisnik o uviđaju i izveštaj o tom događaju.

To samoubistvo dogodilo se 1. aprila 1993. godine, a na sajtu MUP-a objavljena su dva nalaza veštaka - prvi sa datumom 5. april 1993. godine, a drugi datiran 9. maja 1994. godine.

U balističkom veštačenju koje je obavljeno povodom samoubistva 1. aprila 1993. godine na Novom Beogradu, navodi se da upoređivanjem čaura sa ispaljenom čaurom utvrđeno potpuno poklapanje.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 75 posetilac(a)