prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Omerović: Hitna sednica odbora zbog nasilja nad ženamaPredsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović zakazao je danas hitnu sednicu tog skupštinskog tela za 26. maj zbog sve učestalijeg nasilja nad ženama i u porodici.

BEOGRAD - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović zakazao je danas hitnu sednicu tog skupštinskog tela za 26. maj zbog sve učestalijeg nasilja nad ženama i u porodici.

Omerović je Tanjugu rekao da će na sednicu biti pozvani predstavnici MUP-a, tužilaštva, ministarstava pravde i zdravlja, kao i predstavnici civilnog društva koji se bave zaštitom žena od nasilja, kako bi se i u najvišem zakonodavanom telu raspravljalo o alarmantnom problemu u Srbiji.

Prema njegovim rečima, cilj je da se na sednici usvoje zaključci koji će što je moguće pre dovesti do promene zakona, pre svega odredaba u Krivičnom zakoniku koje su blage prema nasilnicima.

On je naveo da je dobro što je ministar pravde Nikola Selaković nedavno nagovestio promene zakona u tom pravcu i dodao da osnova za izmene mogu biti i predloženi modeli i odredbe različitih zakona koje su predložile nevladine organizacije koje se bave zaštitom žena i Sigurna kuća u Beogradu.

"Imamo i odgovornost i ljudsku želju da što pre promenimo zakone i uskladimo ih, odnosno prilagodimo realnosti, jer ovo što se dešava u poslednjih nekoliko dana zaista je alarm koji svi moraju da čuju", rekao je Omerović.

Omerović je zakazao sednicu za utorak, 26. maj u 12 sati.

"Nadam se i verujem da ćemo kao najviši zakonodavni organ i predstavnici svih građana Srbije pokazati i na ovaj način da reagujemo na stravične zločine", rekao je Omerović.

Samo u poslednjih nekoliko dana u Srbiji je u porodičnom nasilju ubijeno sedam žena.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

 • Герељ Гујо      | 21.May 2015.08:01 h

  Они који не живе животом народа не могу донети нити један закон који ће служити за добробит народа. •  

  © Glas Zapadne Srbije
  Župana Stracimira 9/1, Čačak
  060 5000 150, 032 347 001

  Statistika sajta:
  Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
  Trenutno na sajtu: 112 posetilac(a)