prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Muhedin Gegić sa decom doputovao u BeogradBEOGRAD - Državljanin Srbije Muhedin Gegić je sa četvoro dece noćas doputovao u Beograd na Aerodrom "Nikola Tesla", javio je izveštač Internet portala RTS-a.

Gegić je sa decom preko Moskve uspešno evakuisan iz ratom zahvaćenog Jemena.

Oni su večeras doputovali u Beograd, gde ih je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekala delegacija Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Gegić je istakao da mu je najveću pomoć pružio otpravnik poslova u srpskoj ambasadi u Abu Dabiju Miloš Perišić, kome se zahvalio.

Kako je Gegić rekao RTS-u, on sada putuje u Tutin gde ga čekaju sestre, a očekuje da će ponovo da bude sa svojom ženom, poreklom Jemenkom, za mesec ili dva. Ona je ostala u toj ratom zahvaćenoj zemlji kako bi brinula o bolesnoj majci.

Gegić je sa suprugom i četvoro maloletne dece živeo u gradu Taizu na jugu Jemena, gde je u toku vazdušna operacija Saudijske Arabije protiv šiitskih pobunjenika Huta.

Muhedin Gegić u oktobru prošle godine je prvi put pokušao da ode iz Jemena, ali zbog određenih komplikacija to nije bilo moguće.

Kada je krajem marta u Jemenu izbio rat, Gegić je stupio u kontakt sa srpskom Ambasadom u Adis Abebi, koja je na sve načine pokušavala da organizuje evakuaciju uz saradnju sa ambasadama na Bliskom Istoku.

Kako je tada rekao Internet-portalu RTS-a, u Taizu se više nije osećao bezbedno zbog sve žešćih sukoba, pa je sa decom iz tog grada pobegao u prestonicu Sanu.

Najveći problemi prilikom evakuacije iz Jemena bile su izlazne vize za njegovu decu. Ona su tretirana kao stranci, iako im je majka Jemenka, jer se u toj zemlji državljanstvo dobija po očevom poreklu.

Saudijska Arabija počela je, zajedno sa saveznicima, 26. marta vazdušne udare u Jemenu, kako bi odbranila vladu predsednika Abdrabe Mansura Hadija od napredovanja Huta, podseća RTS.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 33 posetilac(a)