prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Partije ’češljamo’ u junu


BEOGRAD - Predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović rekao je da DRI u junu počinje, prvi put u istoriji Srbije, kontrolu finansijskih izveštaja svih političkih partija u zemlji.

"Provera poslovanja stranaka utvrdiće kako se troši novac koji dobijaju iz budžeta", rekao je Sretenović za "Informer", prenoseći da će parlamentarne stranke, samo ove godine dobiti 802 miliona dinara od države.
"Češljanje dokumentacije", tvrdi Sretenović, "neće zaobići nijednu političku organizaciju, a revizije će biti svake godine".

Sretenović je rekao da se trenutno radi na planiranju revizije, koje će se završiti do kraja maja, a da će revizori u prvim danima juna, odmah posle toga, početi kontrolu finansijkih izveštja i poslovanja partija.
"To znači da će svaka morati detaljno da objasni i papirima potkrepi svaki utrošeni dinar iz budžeta. Provera će važiti za sve stranke, bez obzira na to da li su velike ili male", ističe Sretenović.

On je rekao da su se iz DRI za ovo istraživanje spremili na osnovu dugogodišnjeg rada izraelskih državnih revizora koji izraelske partije proveravaju već 75 godina i da je njihovo iskustvo bilo od ključnog značaja.

List je istakao i podatak Agencije za borbu protiv korupcije, prema kojem najveće dugove imaju DS Bojana Pajtića, URS Mlađana Dinkića i LDP Čedomira Jovanovića.
"Kroz kontrolu finansijskih izveštaja za 2015. godinu, utvrdićemo šta je od tih dugova vraćeno. Sačekaćemo da stignu svi izveštaji, pošto su ih određeni politički subjekti podneli poštom. Bar do ponedeljka (danas) nećemo imati kompletnu sliku ni precizne podatke", istakla je direktorka te antikorupcijske institucije Tatjana Babić.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 86 posetilac(a)