prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Nastavlja se sudjenje IvanovićuKOSOVSKA MITROVICA - U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas se nastavlja suđenje lideru Gradanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još cetvorici Srba, optuženih za neka od najtežih krivicnih dela pocinjenih 1999. i 2000 godine.

U toku je ispitivanje svedoka tužilaštva koji se odnosi na drugi deo optužnice odnosno dešavanja u Mitrovici 3. februara 2000. godine kada je, prema navodima optužnice, ubijeno 10 Albanaca. Sudenje je pocelo 18. decembra prošle godine.

Ivanović je optužen da je pocinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina, do doživotne robije.

I ostaloj cetvorici Srba Dragoljubu Delibašicu, Iliji i Nebojši Vujacicu i Aleksandru Lazovicu optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrdeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva. Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 38 posetilac(a)