prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Mihajlović: Nema struja ni sukoba u SNS


BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da u toj stranci nema struja, ni sukoba.

Mihajlović je za RTS rekla da joj se čini da savetnički tim predsednika Srbije Tomislava Nikolića pokušava da prevaziđe izjave koje su dali u javnosti, koje nisu baš na najbolji način prihvaćene, a da su predsednik i ona "nekako uz put u tim izjavama iskorišćeni".

"Ne bih rekla da ima struja u SNS. Zna se ko je predsednik SNS, kako funkcionuše stranka i uopšte ne mislim da to može i treba da bude tema. Neko radi svoj posao, u ovom slučaju to je bilo Ministarstvo i Direktorat, to je bio moj zadatak. Politika tu ne sme da se meša, svaki pokušaj mešanja politike doveo nas je u situaciju da imao praktično u novinama potpuno iskrivljenu sliku stvarnosti", rekla je Mihajlović.

Mihajlović, koja je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, je rekla i da će na sednici GO SNS, koja je zakazana za nedelju, biti reči o sprovođenju izbora unutar stranke, političkoj i ekonomskoj situaciji, o godinu dana rada Vlade Srbije.
"Mi smo stožer koalicije i moramo da pričcamo o onome šta smo uradili", rekla je Mihajlović.

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković optužila je pre nekoliko dana ministarku Mihajlović da putem medija napada predsednika Tomislava Nikolića, ocenivši da to radi bez znanja premijera, jer je njen (Mihajlovićkin) cilj da se domogne premijerske ili predsedničke funkcije.

Pak je ministarku Mihajlović optužila da napada predsednika povodom incidenta s avionom koji je leteo za Vatikan, ali i zbog odluke o slanju srpskih vojnika na paradu u Moskvu, insinuirajući pri tome način na koji su napadi plasirani u medijima.

Žeželjev most gotov za 17 do 18 meseci

Mihajlović je najavila da će novosadski Žeželjev most biti završen u narednih 17 do 18 meseci, kao i da će ove godine biti izgrađeno 128 kilometara auto puta u Srbiji.

Mihajlović je rekla da je zadovoljna što je napravljen dogovor o nastavku izgradnje Žeželjevog mosta, iako Ministarstvo i Vlada Srbije nisu ugovorne strane, već su to pokrajinska vlada i grad Novi Sad.

"Da se nismo postavili kao medijatori kako bi došlo do dogovora čini mi se da još godinu dana ne bi imali taj dogovor pokrajinske vlade i grada", rekla je Mihajlović, koja je potpredsednica Vlade Srbije, dodajući da to praktično znači da će u narednih 17-18 meseci most biti završen.

Ona je pojasnila da će novac za nastavak izgradnje biti prebačen Železnicama Srbije kao izvođaču i da će posao konačno moći da krene.
"Da li je dobro da godinu dana ulazi politika u ove stvari, nije dobro, i nadam se da će ovo biti nauk da se to više nikada ne desi. Most je trebalo da bude zavrsen pre dve godine, on se gradi 10 godina i to je ono što ne valja i što ne sme više da se dešava", poručila je Mihajlović.

Dodala je da je u 2014. godini urađeno 68 kilometara auto puta i da joj to daje za pravo da tvrdi da će ove godine očekuje da bude urađeno 128 kilometara auto puta i 150 kilometara rehabilitovanog puta.

Ministarstvo je, prema njenim rečima, pokazalo prošle godine da je moguće uraditi planirano ako se dobro upravlja projektima, ako su ljudi stalno na terenu, ako se stalno prati šta ko radi, navodeći kao primer deonicu od Uba do Lajkovca.
"Pokazaćemo da Srbija može da gradi, samo je potrebna stalna i dobra organizacija i monitoring odozgo, od strane Ministarstva ka izvođačima", navela je ministarka.

Budući da je tek počela građevinska sezona, Mihajlović poručuje da će na kraju biti potreban dodatni novac iz budžetske rezerve za kapitalne investicije.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 84 posetilac(a)