prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Odbrana tradicionalnih porodičnih vrednosti zadatak svih nasBEOGRAD - Savremena porodica pretvorila se u skup pojedinaca koji žive paralelne živote u istom stambenom prostoru, rečeno je na Regionalnom skupu svetskog kongresa porodica "Prirodna porodica i porodično društvo - izazovi 21. veka", a njegov domaćin, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović poručio da izazovi sa kojima se porodice suočavaju postaju sve brojniji.

"Uticaj koji Srpska pravoslavna crkva ima u društvu izuzetno je značajan i predstavlja najveću branu uništenju porodice i prihvatanju nekih novih vrednosti koje nisu svojstvene našem narodu i državi", rekao je Mladenović.

On je naglasio da SPC ima duhovnu, državotvornu i civilizacijsku ulogu u oblikovanju, očuvanju i razvijanju identiteta srpskog naroda i, kako je rekao, sa pravom je institucija od najvećeg poverenja. 

Mladenović je istakao da demografska politika ima najveći strateški značaj za Srbiju jer, kako je rekao, za državu i društvo se može reći da su uspešni samo ako je demografsko stanje u zemlji zadovoljavajuće.

"Zajedničkim snagama moramo popularizovati porodicu, zdrav oblik života i borbu za prave tradicionalne vrednosti, koje bi dovele do rasta nataliteta i demografske obnove naše nacije. Očuvanje tradicionalnog oblika porodice je garant pravog i sigurnog puta ka boljoj budućnosti", kaže Mladenović.

Srbija se decenijama nalazi u ogromnoj demografskoj krizi i odbrana tradicionalnih porodičnih vrednosti zadatak je svih, takođe je naglašeno na skupu koji je održan sinoć.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 84 posetilac(a)