prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Udruženje kidnapovanih:Srbija zaboravila na otete na KosovuUdruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocenilo je danas da je Srbija zaboravila na Srbe otete u južnoj pokrajini i zapitala predstavnike Vlade Srbije zašto ne traže hapšenje kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija, "dokazanog predratnog, ratnog i posleratnog zločinca".

BEOGRAD- Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocenilo je danas da je Srbija zaboravila na Srbe otete u južnoj pokrajini i zapitala predstavnike Vlade Srbije zašto ne traže hapšenje kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija, "dokazanog predratnog, ratnog i posleratnog zločinca". "Šta je Hašim Tači za vas? Zašto ste ga upozoravali da će biti uhapšen ako dođe u Beograd? Da li je on zločinac samo za Beograd, dok u Briselu, Beču, Vašingtonu, Prištini za istim stolom potpisujete nekakve sporazume?", navodi se u saopštenju tog udruženja, povodom izjava Tačija "Bečkom standardu" u kojima od Srbije traži izvinjenje za žrtve rata na Kosovu 90-tih godina i najavljuje podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid. "Da li ste nekada od Tačija tražili da oslobodi kidnapovane Srbe iz 1998, 1999, 2000. godine i zašto je država Srbija protiv Ustava, zakona, morala i interesa porodica otetih Srba iz srpskih zatvora oslobodila 2.108 zločinaca i terorista i time potpisala smrtnu presudu našim otetim članovima porodica", zapitalo je to udruženje. Reagujući na stavove Kancelarije za Kosovo i Metohiju Srbije u kojima se ističe da Tačijeve bučne izjave skreću pažnju sa važnih pitanja, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zapitalo je predstavnike Vlade Srbije "šta je za njih važnije od ljudskih života?". Oni pitaju i "da li je najbitnija tema formiranje Zajednice srpskih opština(ZSO) i da li će te "srpske opštine" raditi po Ustavu i zakonu Srbije ili takozvane Republike Kosovo?". To udruženje je zapitalo i da li je pravedno to što su srpski generali predati Haškom tribunalu, "a sa generalima UČK-dokazanim zločincima, potpisujete nekakve sporazume o dobrosusedskim odnosima kako je zahtevala Evropska Unija?".

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 112 posetilac(a)