prva srpska televizija prva srpska televizija b92 tv pravda pravda pravda pravda pravda b92 tv
Најновији снимци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
href="arhiva-vesti.php" style="font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#FFF; font-size:16px">Arhiva vesti

 
 
 
VESTI

Vlada je za godinu dana vratila dostojanstvo naciji


BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u prethodnih godinu dana, koliko je prošlo od formiranja Vlade Srbije, urađeno veoma mnogo i da su rezultati vidljivi, kao i da građani mogu da očekuju povećanje plata i penzija mnogo brže nego što su očekivali.

"Mi smo mislili da će to biti za tri godine, ali biće mnogo brže nego što smo očekivali. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić već razgovara sa MMF o tome", rekao je Vulin.

Vulin smatra da za godinu dana ne može da se uradi više nego što je urađeno i da od toga ne može bolje.
"Ne mozete više za godinu dana nego što je Vučić postigao. Možete, doduše, da uništite svoje zdravlje, ali za godinu dana ova vlada je vratila dostojanstvo ovoj naciji", napomenuo je Vulin.

Govoreći o radu njegovog resora, Vulin je naveo da je ponosan na one koji rade i da su ljudi koji rade u socijalnoj zaštiti "neotkriveno blago, koje treba čuvati i više ceniti".

Poručuje i da ne postoji vlada bez ministra za socijalnu politiku i da su, kada je buduća rekonstrukcija vlade u pitanju, važni samo rezultati.
"Ne postoji vlada bez ministra za socijalnu politiku, da li sam to ja ili neko drugi, važno je da su rezultati merljivi. Imamo manje nezaposlenosti, socijalna davanja nisu umanjena", kazao je Vulin.

Dodao je i da se rezultati mera štednje takođe vide, navodeći da je, na primer, u prva tri meseca ove godine uplaćeno dve milijarde dinara manje za penzije, ali one stižu na vreme.

Prema Vulinovim rečima, u Srbiji se živi teško i Vlada Srbije ne beži od toga, ali su mere fiskalne konsolidacije jedini nači da građani počnu da žive bolje.

Komentarišući kritike opozicije, Vulin je rekao da to baš i nije opozicija, budući da je na vlasti u Vojvodini, te dodao da bi bilo zanimljivo videti šta su u prethodnih godinu dana uradili pokrajinski sekretari.
"Opozicija ima pravo na kritiku i treba, to je demokratija, ali bojim se da nema nijedan argument", uveren je Vulin, postavljajući pitanja kako se to lažira povećan broj zaposlenih koji uplaćuju redovno doprinose u PIO fond, broj rešenih krivičnih dela, borbena gotovost naše armije, smanjene liste čekanja u zdravstvu...

"Moram da kažem da je predsednik vlade bolji psiholog od mene, razgovarali smo pre mitinga i derbija šta će biti glavna poruka opozicije. Ja sam rekao da će pokušati da nas napadaju oko nezaposlenosti i tako toga, a on je rekao da će glavna poruka biti - ’Vučić peder’", rekao je Vulin i dodao da nije to očekivao od čoveka iskustva kakav je predsednik DS i pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Izvor
Tanjug


Ostavite komentar

Molimo Vas da ne ostavljate komentare koji sadrže psovke, uvredljive, preteće ili rasističke poruke! Komentari nisu stav redakcije Čačak Videa, i redakcija nije odgovorna ako komentari sadrže uvredljive poruke!

Vaše ime: (Ostavite prazno ako želite da ostanete anonimni)
Vaš komentar:

Spam zaštita:

 

Komentari posetilaca

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!


 

© Glas Zapadne Srbije
Župana Stracimira 9/1, Čačak
060 5000 150, 032 347 001

Statistika sajta:
Ukupan broj poseta: 1324375 poseta
Trenutno na sajtu: 117 posetilac(a)