Svinja i prasići prodefilovali su u blizini magistrale koja se zbog velikog broja pečenjara naziva još i „prase štrase“.
- Moglo se u šali čuti kako su svinja i prasići krenuli u beg, da bi izbegli „pokolj“ pred praznike, kaže jedan od prolaznika.
Inače, na magistralnom putu koji vodi oko Čačka , na samo dva kilometra nalazi se deset pečenjara, pa otuda i ime za taj deo puta – prase štrase.
Ono što je zanimljivo jeste da sve pečenjare imaju posla i svoje goste, koji ne odustaju od pečenja.
- Nema dileme za nas. Ovde se pečenje može jesti i za doručak i za ručak i za večeru, na minus dvadeset ili na plus četrdeset stepeni, svejedno je. Nigde nije ukusno kao u Čačku. Korica mora da bude hrskava, meso da se lepi za prste i malo da mu boja vuče na žućkasto. Eto tako izgleda pravo, dobro čačansko pečenje“, kaže jedan od meštana.
Trenutna cena prasećeg pečenja u Čačku je 2.200 dinara.
GZS/RINA
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.