Реновирана железничка станица у Ужицу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Реновирана железничка станица у Ужицу
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
26.05.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - У железничкој станици Ужице завршени су радови вредни око 1, 2 милиона динара

на унутрашњем уређењу станичне зграде, а средства је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, наводи се на сајту Инфраструктура железнице Србије.

Министар Момировић истакао је да је сада најважније предузети активности како би се објекат сачувао од нових оштећења, посебно када је о графитима реч, а било је речи и о другим актуелним приоритетним пословима у станици.

Током априла и маја у железничкој станици Ужице окречене су чекаонице и службене просторије, а обављено је и глачање мермерних површина у холу, вестибилу, потходнику и на степеништу, чиме је овом објекту враћен сјај.

Министар Момировић обишао реновирану железничку станицу Ужице, фото: Инфраструктура железнице Србије

Кроз станицу Ужице свакодневно пролази укупно 16 возова у путничком саобраћају, а овај град возовима је повезан са Београд Центром, Пријепоље Теретном, Краљевом и Баром. У 2021. години из станице Ужице превезено је око 320 хиљада путника. Поред тога, кроз станицу Ужице просечно дневно прође и десет теретних возова.

Поред Ужица, у протеклих месец и по дана уређене су и железничке станице у Пожеги и Ваљеву, где су очишћене и обновљене чекаонице, фасадна столарија и пролази ка чекаоницама, а за сређивање ове три железничке станице на барској прузи Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре укупно је обезбедило нешто мање од четири милиона динара.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice zeleznica stanica renoviranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.303 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)