Изложба „Експресија моје душе” Драгољуба Босића 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Изложба „Експресија моје душе” Драгољуба Босића
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
15.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - У Галерији Културног центра ,,Рибница“, у среду, 15. јануара,

биће отворена изложба слика краљевачког уметника Драгољуба Босића.
Драгољуб Босић, свастрани стваралац и локовни педагог, рођен је 1937. године у танишинцима код Врњачке Бање. Завршио је Средњу уметничку школу у Нишу 1958. године, у класи професора Бране Павловића.Вишу школу, педагошки - ликовни одсек, завршио је у Београду 1967. године. Члан је УЛУС-а од 1984. године. Свој радни век провео је као ликовни педагог у ОШ ,,Вук Караџић“ у Рибници.
,,У уметничком животу Краљева појавио се 1959. године. Од тада до данас, уз неминовне осцилацијске вредности, створио је свој сликарски свет и препознатљив колористички знак. Након сагледавања Босићевог сликарског опуса, одмах је приметно богаство мотива које сугерише радозналу и истраживачку црту његове личности-пеијзаж, људска фигура, портрет, апстрактно - асоцијативне композиције.
У његовој слици преплићу се класично и савремено, одређено сопственом егзистенцијалном и емотивном вредношћу. То је његова лична прича, животна прича, која одише кодовима сопственог сензибилитета и искрености. (Сузана Новчић)
Изложба ће бити отворена до 28. јануара 2020. године.

 

ГЗС / М. Даниловић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Izlozba umetnik dragoljub bosic kraljevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.319 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)