Радовић: Малина стратешки производ по географском пореклу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Радовић: Малина стратешки производ по географском пореклу
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
24.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић изјавио је данас

да је са представницима Владе Србије договорено да малина буде стратешки производ на основу географског порекла.
Како је Радовић објаснио у изјави Гласу западне Србије, на тај начин биће познато колико је малина произведено у свакој месној заједници, локалној самоуправи и граду.

"Нећемо имати, као до сада, да се пласирају лажне информације, да је хиперпродукција и да не иде извоз", рекао је Радовић.

Он је додао да је дијалог са државом покренут са мртве тачке и да у прилог томе иду гаранције владе да ће пратити цене малина.

"Влада гарантује, не речима, него ћемо данас добити документ, да ће се контролисати цене по којим су малине извезене, а по којим се продају. На тај начин знаћемо да ли је добра аконтна цена, односно да ли је 220 динара, колико захтева Асоцијација малинара", рекао је Радовић.

Осим значаја оснивања Националног савета, који би се бавио проблемом малинара, Радовић је истакао и да узгајивачи малина остају при томе да она буде 1,83 евра.

"Предложили смо да аконтна цена, док се буде обрачунавала, буде 180-190 динара, а разлика до 220 динара да се исплати до 1. јануара или 1. фебруара", рекао је Радовић.

Председник Асоцијације малинара Србије рекао је и да су од Владе затражили и да председник Регионалне привредне коморе Ужице, Раде Љубојевић, буде смењен.

"Он не може да буде четврти извозник из Србије, а да врши функцију у привредној комори у Ужицу. То утиче на производњу и мислимо да је то сукоб интереса", рекао је Радовић.

Радовић је навео и да је представницима малинара на јучерашњем састанку речено да је формирана комисија која испитује да ли постоји монопол на тржишту малина.

"Рекли су и да ће почети све инспекције и контрола малих и великих хладњача, да се мора стати на пут том монополу", закључио је Радовић.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.761 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)