Лед обрао грожђе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лед обрао грожђе
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Винча (Топола) – Прва аутоматска противградна станица, која је 10. фебруара прошле године отворена умало није и сама настрадала од града

који у ово питомо и воћем богато село пао у суботу 12. августа. Станица је због небриге државе, а кога другог, од општине Топола до Немањине 11 у Београду, зарасла у коров не испаливши ниједну ракету у небеса.

Њена изградња и опремање коштало је 60.000 евра.

Постављена је да штити око 12.000 хектара под разним воћем и виноградима, а није испалила нити једну ракету. Штете појединих домаћина у Винчи на бресквама, нектаринама, јабукама, шљивама и дозрелим гроздовима високосортних чокота двоструко су веће од самог улагања у ту инвестицију.

Инвестицију која је „промашила” све а нарочито градоносне облаке.

Цена једне ракете је око 300 евра. Воћари Винче, Пласковца, околних села и заселака покушали су да добровољним прилозима купе коју десетину ракета, али то је није било довољно. Зато воћари Винче питају с правом – има ли у овој земљи државе која треба да се стара о заштити својих пољопривредних произвођача. Куну и небо и земљу, питају да ли је главна функција државе да им разрезује порезе, против којих они немају ништа, али када роди и здрав берићет дође до руке.

Скуп је данак небриге која се понавља из године у годину у овом питомом крају. Пре два дана пострадала села је обишла општинска комисија за процену штете и утврдила да је цех овог леда који је просуло небо већи од 354 милиона динара. После ове прелиминарне процене и појединачне пријаве сељаци ће моћи да предају у општинском одељењу за пољопривреду.

Тек када се до краја буду сагледале све размере штете видеће се колико је јефтина противградна ракета од 300 евра.

Извор: Политика, С. Костић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.476.572 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)