Ружић: Неће бити продужен школски распуст 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Ружић: Неће бити продужен школски распуст
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
20.01.2022 | 0 коментар(а)



Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је искључен продужетак школског распуста и да се у среду о томе није ни

расправљало током састанка Тима за школе и медицинског дела Кризног штаба, наводећи да ће коначна одлука о облику наставе за следећу недељу бити саопштена данас.
’’Тим за школе, састављен од представника Министарства просвете и Института за јавно здравље "Батут", одржао је данас састанак, а коначна одлука о томе на који начин ће се одржавати настава идуће недеље биће саопштена сутра", изјавио је Ружић за Радио-телевизију Војводине.

Ружић је рекао да у централној Србији почиње друго полугодиште и да сви у систему просвете треба да се припреме на адекватан начин, везано за ризике од ковида-19 и сезонског грипа.

"Важно је да кажемо да образовни систем није место где долази до ширења корона вируса, захваљујући наставном кадру, деци и разумевању родитеља. Први циклус основних школа и предшколских установа наставу ће похађати непосредно, а за ученике од 5. до 8. разреда још увек разматрамо техничке детаље комбинованог модела. У средњим школама и гимназијама ће вероватно бити комбиновани модел", објаснио је Ружић.

"Уважавамо став представника медицинског дела Кризног штаба, чули смо у медијима разне тезе разних удружења која са правом изражавају бојазан, али треба да разговарамо на прави начин о свему томе. У образовом систему ради 150.000 људи, укључујући и факултете имамо 1.200.000 нечије деце. Сви они који дају неке изјаве у медијима понекад не сагледавају ширу слику", рекао је он.

 

 

 

 

ГЗС / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.394.152 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)